EUR
USD
GBP
CHF
AUD
CAD
BGN
RUB
ZAR
BRL
CNY
INR

MEN: România doreşte să continue proiectele educaţionale cu UNESCO

0

Ministrul Remus Pricopie i-a transmis miercuri la Paris directorului general UNESCO, Irina Bokova, mesajul premierului Victor Ponta privind disponibilitatea României de a continua proiecte educaţionale alături de această organizaţie.

Potrivit unui comunicat de presă al MEN remis miercuri , ministrul Remus Pricopie a arătat că România depune eforturi pentru introducerea pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO a ansamblului monumental ‘Calea Eroilor’, din Târgu Jiu, realizat de artistul român Constantin Brâncuşi.

De asemenea, ministrul Educaţiei Naţionale a declarat că România doreşte să propună intrarea centrului istoric al municipiului Sibiu pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Remus Pricopie a informat-o pe Irina Bokova şi despre eforturile depuse de România pentru a face parte din Comitetul Patrimoniului Mondial, în care ţara noastră nu a fost niciodată membru.

Reprezentantul MEN a subliniat şi susţinerea pe care Guvernul României o acordă Irinei Bokova pentru un nou mandat în fruntea UNESCO.

La întâlnirea bilaterală, ministrul român, care deţine şi funcţia de preşedinte al Comisiei Naţionale UNESCO din România, a fost însoţit de ambasadorul UNESCO al României la Paris, Nicolae Manolescu.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.