Mona Pivniceru: CNSC se desfiinţează, iar atribuţiile sale se translează în domeniul judiciar

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a anunţat, miercuri, că Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) se va desfiinţa cât mai curând, motivând că este mai corect ca atribuţiile instituţiei să fie trecute în domeniul judiciar.

„Se desfiinţează (n.r. CNSC) şi se reînfiinţează sub aspectul atribuţiilor. Deci atribuţiile se translează, asta e exprimarea corectă, competenţa şi atribuţiile de fapt se translează în domeniul judiciar şi închidem într-un mod specializat această chestiune”, a spus Pivniceru, după şedinţa de Guvern.

Ea a afirmat că această măsură va fi implementată cât mai curând.

„Dacă aceste contestaţii pot fi soluţionate de judecători de carieră mă gândesc că ar fi mult mai bine decât să intre în alte proceduri aşa-zis jurisdicţionale şi cu finalităţile care se cunosc. Vom face o procedură foarte scurtă, specifică domeniului achiziţiilor publice, dar de principiu şi cel mai corect este ca judecata acestora să fie încredinţată unor judecători de carieră”, a completat Pivniceru.

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că intenţionează să desfiinţeze Consiliul de Soluţionare a Contestaţiilor, motivând că acesta a fost de multe ori o „frână inutilă în desfăşurarea normală şi rapidă a soluţionării contestaţiilor”.

„Pentru că s-a dovedit în aceşti ani o frână inutilă, de multe ori, în desfăşurarea normală şi rapidă a soluţionării contestaţiilor şi, pentru că nu vreau să vorbesc fără probe, de foarte multe ori a fost şi altceva decât o frână, a fost încă o strecurătoare pe unde trebuiau să mai câştige cei de pe locul cinci. Finalul este acelaşi – se merge în instanţă şi dacă pe aceiaşi bani putem să finanţăm o secţie specială la Tribunalul Bucureşti formată din judecători care judecă rapid toate contestaţiile şi nu mai stăm şapte luni, zece luni, un an, doi, ci într-o săptămână-două nişte judecători soluţionează contestaţiile, spun cine are dreptate, cine nu are, cred că este de zece ori mai bine”, a explicat premierul înainte de şedinţa USL, întrebat de ce intenţionează să desfiinţeze Consiliul de Soluţionare a Contestaţiilor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.