Nicolăescu: Numărul minim de pacienţi pe lista unui medic de familie a scăzut la 800

Numărul minim de pacienţi pe lista unui medic de familie a scăzut la 800, pentru a asigura o calitate mai bună şi posibilitatea cât mai multor medici de a avea acces la profesie, a anunţat, joi, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Potrivit contractului-cadru aprobat miercuri de Guvern, plata medicilor de familie se va face 50% pe servicii şi 50% per capita.

Ministrul a mai spus, cu ocazia unei dezbateri pe marginea noului contract-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2013-2014, că pentru medicina de familie a crescut alocarea cu 10%, din păcate, susţine el, o finanţare insuficientă, şi s-au mărit fondurile pentru medicina din ambulatoriu – 51%, iar pentru centrele multifuncţionale – 40,5%. Totodată, a crescut cu peste 64% finanţarea în ceea ce priveşte îngrijirea la domiciliu.

Un alt aspect important din contractul-cadru vizează reducerea numărului de documente care se solicită furnizorilor de servicii medicale, astfel că timpul economisit va putea fi folosit pentru pacienţi.

Coplata pentru serviciile medicale intră în vigoare de la 1 aprilie, odată cu aplicarea contractului-cadru privind sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.