Ponta: Câştigarea prezidenţialelor şi o guvernare cât mai cooperantă – condiţiile unei „despărţiri civilizate” a USL

Câştigarea alegerilor prezidenţiale de către USL şi o guvernare cât mai cooperantă până la următoarele parlamentare, din 2016, sunt condiţiile unei despărţiri civilizate dintre PSD şi PNL, a declarat miercuri premierul Victor Ponta, fără să excludă că alianţa dintre cele două formaţiuni ar putea continua şi după 2016.

„Odată şi odată sigur că se va rupe USL”, a spus Ponta, la România TV, exprimându-şi speranţa că despărţirea va fi în termeni civilizaţi, un „divorţ fără scandal”.

Întrebat care sunt condiţiile pentru o despărţire civilizată, Ponta a răspuns că este vorba de două: „Să câştigăm prezidenţialele şi să ducem guvernarea până în 2016 în termeni cât mai de colaborare”. „Uite, aşa ca Cehia şi Slovacia, putem în 2016 să facem o despărţire civilizată. Mi-aş dori să avem o alianţă care să dureze pe termenul înţelegerii şi o despărţire între oameni care au lucruri comune”, a susţinut Ponta, amintind că, potrivit înţelegerii iniţiale între PSD şi PNL, Uniunea Social Liberală ar trebui să funcţioneze până în 2020.

Pe de altă parte, el nu a exclus că în 2016 cele două partide „vor merge separat”.
Victor Ponta a afirmat că ar putea candida „la un moment dat” la funcţia de preşedinte, dacă actualul mandat de şef al Guvernului se va încheia cu bine şi nu cu un „eşec grav”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.