România nu va face niciun rabat de la eforturile de a rămâne un pilon de bază în OIF, susţine Victor Ponta

Premierul Victor Ponta şi-a exprimat convingerea miercuri că Organizaţia Internaţională a Francofoniei îşi va îndeplini în continuare rolul de promotor al valorilor democratice, al valorilor culturale, dar şi al solidarităţii sociale şi a dat asigurări, în numele Guvernului, că România nu va face niciun rabat de la eforturile de a rămâne un pilon de bază în OIF.

„Anul acesta este unul special pentru România. Împlinim 20 de ani de când am aderat ca membru cu drepturi depline la Agenţia de Cooperare Culturală şi Tehnică, devenită ulterior Organizaţia Internaţională a Francofoniei. În aceşti 20 de ani, am continuat să întărim relaţiile cu ţările francofone, împreună cu care împărtăşim aceleaşi valori culturale. Totodată, România a fost un actor activ în promovarea valorilor francofone, atât între graniţele proprii, cât şi în mediul internaţional”, se arată într-o declaraţie a premierului Ponta trimisă de Biroul de presă al Executivului.

Eforturile României în această direcţie au fost pe deplin recunoscute prin organizarea Summitului Francofoniei la Bucureşti în 2006, dar şi în 2007, când România a fost desemnată „stat far” al francofoniei în Europa Centrală şi de Est, a menţionat primul-ministru. „Am toată convingerea că Organizaţia Internaţională a Francofoniei îşi va îndeplini pe mai departe rolul de promotor al valorilor democratice, al valorilor culturale, dar şi al solidarităţii sociale. De asemenea, pot afirma în numele Guvernului pe care îl reprezint că România nu va face niciun rabat de la eforturile de a rămâne un pilon de bază în OIF”, a adăugat Ponta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.