EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Antonescu: Nici Nicolai, nici Chiuariu nu doresc să fie miniştri ai Justiţiei

0

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi seara că nici senatorul Tudor Chiuariu, nici europarlamentarul Norica Nicolai nu-şi doresc să fie miniştri ai Justiţiei.

 „Nu s-a pus nicio secundă problema. Nici Tudor Chiuariu, nici Norica Nicolai nu doresc, în acest moment, chiar dacă i-am ruga, să fie miniştri ai Justiţiei în România”, a spus Antonescu, la TVR1.

Întrebat dacă i-a rugat pe cei doi să preia portofoliul Justiţiei, Antonescu a răspuns: „Nu, nu i-am rugat pentru că ştiu că nu vor şi pentru că ştiu că eu cunosc planul fiecăruia, deşi categoric ambii ar fi doi miniştri foarte buni ai Justiţiei”.

El a spus că cei doi nu ar avea profilul cerut de premier, dar dacă vreunul din ei ar dori, deşi nu e cazul, i-ar propune chiar mâine lui Victor Ponta.

Antonescu a spus că înţelege raţiunile premierului Victor Ponta în ceea ce priveşte profilul apolitic al ministrului de Justiţie. „De aceea am şi propus-o pe doamna Pivniceru. Nu este obligatoriu. Când PSD a avut acest minister l-a numit acolo pe dl. Titus Corlăţean – un om calificat, un jurist şi diplomat – care putea foarte bine să ţină acest minister.

Nu aş face o chestiune restrictivă în sensul acesta. Postul de ministru al Justiţiei este un post politic, pentru că ministrul Justiţiei nu dă sentinţe, nu alcătuieşte completul de judecată într-o cauză, nu opreşte sau nu declanşează vreo anchetă penală. Ministrul Justiţiei face în cadrul Guvernului politicile de justiţie ale unei ţări”, a explicat preşedintele PNL.

El a arătat că este de acord cu primul ministru ca persoana care deţine portofoliul Justiţiei în România „să aibă un profil politic partizan ceva mai scăzut sau deloc”.

Preşedintele PNL a mai afirmat că „din păcate” Mona Pivniceru intenţionează să plece de la minister, iar în locul acesteia trebuie găsită o persoană suficient de calificată, de credibilă şi de puternică pentru a merge la Bruxelles şi a lămuri problema MCV, care face România o ţară de „rangul doi” în UE.

De asemenea, Antonescu a arătat că ministrul Justiţiei trebuie să facă tot ceea ce se poate pe linie guvernamentală astfel încât „politica să fie scoasă din justiţie şi justiţia să fie scoasă din politică”.

El a susţinut că săptămâna viitoare ar putea fi demarate procedurile în Senat pentru funcţia de judecător la CCR în cazul actualului ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.