Aproximativ 200 de salariaţi protestează faţă de măsurile de reorganizare de la Hidroelectrica

Aproximativ 200 de salariaţi din Filialele Hidroserv şi Hidroelectrica pichetează vineri sediul Ministerului Economiei, protestând faţă de măsurile de reorganizare luate de administratorul judiciar al societăţii Hidroelectrica, Euro Insol.

‘Deşi administratorul judiciar a spus că va concedia directori, amante, soţii, copiii acestora, a decis să dea afară 151 de salariaţi de rând. Sunt măsuri discreţionare, iar Ministerul Economiei trebuie să ia anumite măsuri în acest sens, nu numai pentru Hidreoelectrica, ci pentru tot domeniul hidroenergetic. Vom discuta şi cu celelalte sindicate şi în viitorul apropiat vom organiza un marş de protest cu 3.000 de oameni din tot domeniu’, a declarat vicepreşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Electricitate ‘Univers’, Cristinel Popescu.

Reprezentanţii sindicaliştilor urmează să se întâlnească, vineri, cu şeful OPSPI, Gabi Dumitraşcu. Sindicaliştii consideră că reorganizarea şi redresarea Hidroelectrica ar fi trebui realizată de specialişti în domeniul hidroenergetic şi nu de firme de avocatură.

‘Este o prostie să renunţăm la terenurile agricole pentru eoliene şi fotovoltaice, când acestea pot fi exploatate agricol iar hidrocentralele poate produce ieftin, fără să polueze’, a adăugat liderul sindical.

Sindicaliştii au autorizaţie de protest pentru un număr de 250 de salariaţi până la ora 14.00.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.