Argeş: Angajaţii de la Dacia au renunţat la protest şi au reluat lucrul

Salariaţii de la Uzina Vehicule Dacia au reluat lucrul, joi, renunţând la protestul început în urmă cu o zi, pe fondul nemulţumirilor legate de evoluţia negocierilor privind contractul colectiv de muncă.

„În jurul orei 16.00, angajaţii au încheiat protestul şi au reluat lucrul. Atât conducerea Dacia, cât şi sindicatul reprezentativ la nivelul companiei şi-au manifestat intenţia de a reveni la masa negocierilor”, a anunţat Direcţia Comunicare Dacia.

Conform aceleiaşi surse, salariaţii care au participat la protest nu au formulat nişte revendicări clare, dar administraţia şi sindicatul au decis că negocierile pe marginea contractului colectiv de muncă nu pot continua decât după reluarea lucrului.

„Conducerea Dacia şi Sindicatul Autoturisme Dacia (SAD) au convenit (…) să continue negocierile pentru Contractul Colectiv de Muncă doar în condiţiile reluării lucrului şi revenirii la o desfăşurare normală a producţiei. De asemenea, părţile au mai agreat să continue dialogul doar în cadrul comisiei de negociere, în conformitate cu prevederile legale”, se precizează în comunicat.

De asemenea, administraţia anunţă că va lua măsurile legale împotriva celor care au participat la greva spontană. Ei nu vor fi plătiţi pentru orele nelucrate şi vor fi sancţionaţi disciplinar, conform regulamentului de ordine interioară.

„O altă măsură avută în vedere de conducerea Dacia este tragerea la răspundere materială a celor care sunt răspunzători de prejudiciile cauzate de întreruperea ilegală a activităţii”, se mai menţionează în comunicat.

Reprezentanţii administraţiei mai anunţă faptul că salariul minim garantat pentru un muncitor calificat de la Dacia este în prezent de 1.918 de lei. Salariaţii mai beneficiază de o serie de prime, de tichete cadou acordate cu diferite ocazii, de bonuri de masă, de o masă caldă gratuită pe zi, de prime de vacanţă şi de participare la profitul companiei, de bilete de odihnă şi tratament, de transport subvenţionat, precum şi de diverse ajutoare ocazionale.

Protestul de la Uzina Vehicule Dacia a început miercuri dimineaţă, când salariaţii din primul schimb au întrerupt lucrul, acuzând conducerea societăţii că vrea să modifice în defavoarea angajaţilor o serie de prevederi ale contractului colectiv de muncă

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.