EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

CNE a PDL: Zece democrat-liberali în cursa pentru şefia celor două comisii permanente ale partidului

0

Şase democrat-liberali şi-au depus candidaturile la preşedinţia Comisiei Naţionale de Integritate, Statut şi Litigii (CNISL) a PDL, alţi patru candidând pentru şefia Comisiei Naţionale de Revizie şi Control (CNRC) a formaţiunii, a declarat, vineri, deputatul Ioan Bălan, preşedintele Comisiei de organizare a Convenţiei Naţionale Extraordinare (COCNE) din 23 martie.

Potrivit lui Bălan, delegaţii la CNE a PDL vor avea de ales ca preşedinte al CNISL dintre următorii candidaţi: Daniel Buda, Cristina Trăilă, Honorius Edward Adrian Circa, Alexandru Daniel Fiţa, Laurenţiu Mihai Poliţianu şi Ion Fugaru.

În cursa pentru şefia CNRC s-au înscris Gheorghe Ialomiţianu, George Ionescu, Felician Mihai Cerneştean şi Florin Bogdan Ciorăscu.

Preşedinţii celor două comisii permanente ale PDL urmează să fie desemnaţi în cadrul scrutinului în care va fi ales şi liderul formaţiunii dintre cei trei candidaţi înscrişi în competiţia electorală: Monica Macovei, Elena Udrea şi Vasile Blaga.

Potrivit unei decizii a COCNE, opţiunea electorală a celor peste 5.000 de delegaţi aşteptaţi la Convenţie urmează să fie exprimată pe trei buletine de vot distincte: unul de culoare albă pentru preşedintele partidului, unul portocaliu pentru şefia uneia dintre comisii şi unul albastru pentru preşedinţia celeilalte comisii.

Potrivit Statutului PDL, validarea din primul tur de scrutin a preşedintelui partidului se face în măsura în care unul dintre cei trei candidaţi la şefia formaţiunii obţine 50% plus 1 din totalul voturilor valabil exprimate la CNE.

În cazul în care nu se întruneşte numărul de voturi corespunzător, primi doi clasaţi în ordinea rezultatului numărării voturilor valabil exprimate participă la un tur II de alegeri.

Convenţia Naţională Extraordinară a Partidului Democrat Liberal se va desfăşura la pavilionul central al Complexului Expoziţional Romexpo din Bucureşti, cu începere de la ora 10,00, la eveniment fiind aşteptaţi peste 5.000 de delegaţi.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.