Cod Galben de ninsori şi viscol în întreaga ţară, de vineri dimineaţă

Meteorologii anunţă intrarea în vigoare a Codului Galben de ninsori şi viscol începând de vineri, 22 martie, de la ora 8:00, la nivelul întregii ţări.

Administraţia Naţională de Meteorologie /ANM/ a emis, încă de miercuri, avertizarea Cod Galben de ninsori şi viscol, ce va fi valabilă timp de 24 de ore.

Astfel, în perioada 22 martie, ora 8:00 – 23 martie, ora 8:00, în vestul, centrul şi nordul ţării vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55-60 km/h. La munte rafalele vor depăşi 90 km/h, viscolind şi spulberând temporar zăpada.

În sud şi sud-est se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar rafalele vor depăşi local 60-70 km/h, în timp ce în Moldova ninsorile se vor extinde dinspre nordul regiunii, vântul se va intensifica până la 75-80 km/h, iar spre seară şi noaptea va fi viscol.

La sfârşitul săptămânii, vremea se va răci accentuat în toate regiunile, devenind geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor cu precădere în nord, nord-est şi centru.

În funcţie de evoluţia fenomenelor, în cursul zilei de vineri, ANM va actualiza actualele informări cu atenţionări sau avertizări ulterioare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.