Conducerea RADET, acuzată că atribuia contracte frauduloase unor firme

Mai multe persoane cu funcţii importante în RADET, printre care directorul general, Ion Voicu, directorul economic – Dan Mavrodin, directorul de la exploatare şi mentenanţă – Ovidiu Gărduş şi directorul de achiziţii publice, sunt vizate într-un dosar de corupţie, fiind suspectate de infracţiuni în domeniul achiziţiilor publice prin atribuirea, în mod fraudulos, a unor contracte de execuţie unor firme care se ocupau de întreţinerea şi repararea reţelei RADET Bucureşti, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Potrivit surselor citate, firmele care primeau lucrările ofereau sume importante de bani pentru realizarea contractelor, fapt care ar fi dus la creşterea preţului agentului termic.

Cu toate că li se atribuiau fraudulos aceste contracte, firmele care primeau sume imense din bani publici nici măcar nu mai executau lucrările.

Potrivit aceloraşi surse, firmele cărora li se atribuiau contractele în mod fraudulos sunt: CCEI SRL, SICOR SRL, Erbaşu SA, Loxtor Norvegia, WILLO România SRL, Multigama Tech.

La dosarul în care sunt implicaţi şefii RADET, anchetatorii lucrează de aproximativ un an.

Poliţiştii bucureşteni şi procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti efectuează vineri mai multe percheziţii la RADET, în cazul unor persoane suspectate de săvârşirea unor infracţiuni în domeniul achiziţiilor publice.

Poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor pun în executare 38 de autorizaţii de percheziţie emise de Tribunalul Bucureşti în Capitală şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu, precizează Poliţia Capitalei.

„Percheziţiile sunt efectuate ca urmare a cercetărilor ce se desfăşoară într-un dosar penal în care există indicii privind săvârşirea unor infracţiuni în domeniul achiziţiilor publice, prin care ar fi fost diminuate resursele financiare ale unei instituţii de interes public local”, informează Poliţia Capitalei.

Activităţile sunt efectuate şi cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.