Filarmonica din Botoşani, nevoită să anuleze un concert din cauza protestului angajaţilor

Filarmonica de Stat din Botoşani a fost nevoită să îşi modifice programul concertelor, din cauza protestelor instrumentiştilor.

 Directorul instituţiei, Mihai Sârbu, a anunţat, joi, că, pe fondul refuzului angajaţilor de a urca pe scenă, concertul de vineri seară nu va mai avea loc.

‘Din motive cunoscute deja de opinia publică botoşăneană, în data de 22 martie nu mai poate avea loc concertul simfonic săptămânal’, se arată pe site-ul instituţiei.

Pentru a nu pune publicul în situaţia de a găsi sala de spectacole goală, conducerea Filarmonicii a decis să programeze, de la aceeaşi oră, un recital de pian. Solistul Viniciu Moroianu va susţine solo un recital Beethoven.

Aproximativ 30 de angajaţi ai Filarmonicii de Stat din Botoşani au participat, miercuri, la un protest spontan în faţa Primăriei, cerând demisia managerului instituţiei, Mihai Sîrbu.

Instrumentiştii orchestrei simfonice acuză atitudinea directorului faţă de angajaţi, dar şi managementul slab al acestuia. Ei ameninţă că, în cazul în care directorul nu va fi schimbat, nu vor mai urca pe scenă pentru a susţine spectacolele programate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.