Marea Britanie: Zăpadă şi inundaţii, transporturi perturbate, şcoli închise

Transporturile erau perturbate şi sute de şcoli erau închise vineri în mai multe regiuni din Marea Britanie din cauza inundaţiilor şi ninsorilor abundente, relatează AFP.

 Instituţiile şcolare şi creşele au rămas închise în comitatele Derbyshire şi Nottinghamshire (centru), precum şi în West Yorkshire (nord).

Ninsorile survenite în timpul nopţii vor continua şi în cursul zilei, iar stratul de zăpadă în regiunile din nord-vestul Angliei, nordul Ţării Galilor şi sud-vestul Scoţiei ar putea atinge 20 cm.

Toate zborurile au fost anulate pe aeroportul internaţional Leeds Bradford din cauza zăpezii, care a dus şi la închiderea mai multor axe rutiere din regiune.

Şcolile erau închise şi în Irlanda de Nord, unde peste 40.000 de gospodării au rămas fără curent electric în cursul dimineţii din cauza vântului puternic şi a zăpezii, potrivit companiei de electricitate NIE.

Regiunea Cornwall, din sud-vestul Angliei, a fost la rândul său afectată de inundaţii puternice cauzate de ploile torenţiale. Circulaţia feroviară era perturbată, iar Agenţia pentru Mediu a făcut apel la prudenţă din partea localnicilor, pe care i-a sfătuit să evite să conducă în aceste condiţii

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.