Olanda: Florile de la Keukenhof supravieţuiesc crizei economice

Cea mai mare grădină de flori din Olanda, Keukenhof, şi-a deschis joi porţile pentru o expoziţie aflată la a 64-ediţie. Pe cele peste 32 de hectare ale parcului înfloresc 7 milioane de bulbi de zambile, lalele şi narcise, relatează EFE.

Pentru această ediţie, Keukenhof propune o expoziţie despre grădinile englezeşti şi un spectaculos mozaic de bulbi în floare reprezentând Big Ben-ul şi Tower Bridge. Pentru mozaic, de 13/22 metri, s-au plantat aproape 60.000 de bulbi, însă, din cauza temperaturilor scăzute din ultimele săptămâni, îşi vor arăta adevărata splendoare abia după ce se va mai încălzi vremea.

‘Vizita la Keukenhof continuă să fie foarte atractivă pentru că florile, prin coloritul şi parfumul lor, sunt elemente care plac şi înveselesc oamenii’, a declarat, pentru agenţia spaniolă de presă, purtătorul de cuvânt Karin Hoogland.

Parcul primeşte în medie 800.000 de vizitatori pe an. ‘25% dintre vizitatori sunt olandezi, iar restul de 75% vin din străinătate, mai ales din Germania, Marea Britanie sau Franţa’, a precizat Hoogland. În ultimii ani, a fost vizitat de numeroşi turişti din SUA, Japonia, Rusia şi China şi de tot mai mulţi turişti din America Latină, mai ales din Brazilia şi Mexic, a adăugat aceasta.

Vizita la Keukenhof constituie, de asemenea, o ocazie de a admira câmpiile de lalele olandeze din imediata apropiere a parcului, ‘unice în lume’, care constituie imaginea prin care Olanda şi-a câştigat faima de ţară a florilor.

Keukenhof, al cărui nume înseamnă ‘domeniul bucătăriei’, a fost conceput iniţial ca o grădină de ierburi aromatice. Parcul a fost proiectat în 1840 de arhitecţii Zocher, iar ideea amenajării expoziţiei florale datează din 1949. Parcul, situat în oraşul Lisse, îşi va închide porţile la 20 mai, urmând ca spectacolul floral să se repete în primăvara anului viitor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.