EUR
USD
GBP
CHF
AUD
CAD
BGN
RUB
ZAR
BRL
CNY
INR

ONU va lansa o investigaţie privind presupusa utilizare a armelor chimice în Siria

0

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a anunţat joi că Naţiunile Unite vor lansa o investigaţie asupra acuzaţiilor de utilizare a armelor chimice în Siria, ca urmare a unei solicitări din partea guvernului sirian, relatează Reuters şi AFP.

‘Am decis să desfăşor o investigaţie ONU privind posibila utilizare a armelor chimice în Siria’, a declarat Ban reporterilor, adăugând că aceasta se va concentra pe ‘incidentele specifice aduse în atenţia mea de către guvernul sirian’.

Secretarul general al ONU a reafirmat că utilizarea a astfel de arme de către oricare din cele două tabere din Siria, indiferent de circumstanţe, ar fi o ‘crimă monstruoasă’, precum şi o ‘crimă împotriva umanităţii’.

Siria a solicitat miercuri lansarea unui anchete ONU asupra presupusului atac cu arme chimice de către ‘grupuri teroriste’ în apropierea oraşului Alep (nord), marţi, potrivit ambasadorului Naţiunilor Unite Bashar Ja’afari.

Paris, Londra şi Washingtonul şi-au anunţat miercuri intenţia de a solicita, la rândul lor, o anchetă a ONU asupra ‘tuturor acuzaţiilor’ de utilizare a armelor chimice în Siria, lansate de ambele tabere.

‘Cooperarea deplină a tuturor părţilor va fi esenţială. Subliniez că aceasta include acces neîngrădit’, a mai declarat Ban Ki-moon.

‘Este multă muncă de făcut, iar aceasta nu se va întâmpla peste noapte, este, evident, o misiune dificilă. Intenţionez ca investigaţia să înceapă cât de curând posibil’, a adăugat înaltul demnitar.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.