Povestea broaştei ţestoase care a crescut captivă într-un ambalaj din plastic

Fotografiile cu această broască ţestoasă, botezată Peanut (Arahidă), au făcut înconjurul Internetului în ultimele două săptămâni.

Se pare că broasca ţestoasă s-a prins într-un ambalaj de plastic cu şase inele (care provine de la un bax de doze), la o vârstă destul de fragedă. Nu a mai putut scăpa de acest gunoi, iar corpul ei a continuat să crească în jurul formei ambalajului, relatează Inhabitat.com.

Cochilia unei broaşte ţestoase are rolul de a-i proteja corpul, iar Peanut a reuşit să trăiască cu plasticul în jurul taliei o perioadă destul de lungă de timp. Însă, din cauza deformării, unele dintre organele ei nu s-au mai dezvoltat complet.

Peanut a fost găsită în 1993, în Missouri, şi dusă la o grădină zoologică din St. Louis, unde veterinarii au eliberat-o de plasticul cu şase inele. Aceasta este încă îngrijită de Departamentul de Conservare din Missouri, iar vestea bună este că broasca ţestoasă nu mai este prinsă în plastic şi trăieşte liniştită şi nestingherită.

În timp ce povestea lui Peanut s-a terminat cu bine (relativ vorbind), întâmplarea nu face altceva decât să sublinieze efectul devastator pe care îl are comportamentul uman de a consuma în exces şi de a produce o cantitate enormă de deşeuri, distrugând viaţa şi habitatul animalelor din întreaga lume.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.