Stroe: Autorităţile să fie pregătite pentru evacuarea populaţiei în caz de vânt puternic sau inundaţii

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat joi la o videoconferinţă care a avut loc la sediul instituţiei că autorităţile locale trebuie să fie pregătite să evacueze populaţia şi bunurile în eventualitatea în care, în zilele următoare, potrivit atenţionărilor ANM, se va înregistra vânt puternic sau vor fi inundaţii în ţară.

„Rămâne în atenţia dumneavoastră, sper să nu se întâmple aşa, organizarea şi desfăşurarea evacuării populaţiei şi a bunurilor în cazul în care vântul va depăşi o anumită viteză, în cazul în care apele, acolo unde ploaia va depăşi anumite cantităţi, ar putea să iasă din albia râurilor. Este nevoie ca din această seară să se stabilească responsabilităţi concrete, pe toate zonele, şi în cazul în care plouă foarte intens şi în cazul în care ninge în anumite zone, dar şi în cazul în care vântul depăşeşte o anumită viteză. Coroborate, toate aceste elemente ar putea crea dificultăţi majore”, a spus Stroe, la şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Ministrul a adăugat că trebuie asigurat un serviciu de permanenţă la sediul autorităţilor administraţiilor publice locale.

De asemenea, Stroe a afirmat că poliţia rutieră va trebui să acţioneze corespunzător şi să supravegheze circulaţia pe drumurile publice iar oamenii ar trebui să înţeleagă şi să respecte dispoziţiile oamenilor legii.

Radu Stroe a mai spus că autorităţile locale trebuie să supravegheze şi lucrările de îndiguire, începând de joi şi să fie pregătiţi în cazul în care apele depăşesc anumite cote, pentru evitarea dezastrelor.

Totodată, secretarul de stat în MAI Constantin Chiper le-a adresat autorităţilor locale rugămintea să supravegheze menţinerea în parametri normali a alimentării serviciilor publice către populaţie, referindu-se în special la alimentarea cu energie electrică.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.