EUR
4,84 RON
(+0.05%)
USD
4,30 RON
(+0.33%)
GBP
5,35 RON
(-0.68%)
CHF
4,54 RON
(+0.05%)
BGN
2,47 RON
(+0.21%)
BYN
1,77 RON
(+0.7%)
CAD
3,17 RON
(-0.35%)
RSD
0,04 RON
(+0.13%)
AUD
2,98 RON
(-0.44%)
JPY
0,04 RON
(+0.22%)
CZK
0,18 RON
(-0.23%)
INR
0,06 RON
(+0.34%)

Stroe: Există erori manageriale la MAI; în doi ani jumătate – şase miniştri: Cei mai tari!

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat vineri, cu ocazia bilanţului instituţiei că rezultatele muncii în structurile operative sunt umbrite de erori manageriale, explicând că există persoane care „au uitat sau nu vor să aplice principiile managementului performant”.

„Nu putem nega eforturile şi sacrificiile deosebite pe care personalul instituţiei le-a făcut, dar este momentul să recunoaştem că rezultatele muncii sunt umbrite de erori manageriale. Mulţi au uitat sau nu vor să aplice principiile managementului performant, orientat spre promovarea competenţei, profesionalismului şi performanţei, prestigiul şi autoritatea instituţiei au scăzut la unele structuri componente, iar consolidarea culturii organizaţionale a rămas pentru foarte mulţi un deziderat”, a spus Stroe.

Ministrul a reamintit că în ultimii doi ani şi jumătate au fost şase miniştri ai afacerilor interne, subliniind că acest lucru „este de nediscutat”. „Suntem cei mai tari!”, a ironizat Radu Stroe.

„Prima şi cea mai gravă consecinţă a acestei abordări a fost lipsa de eficienţă, eficacitate, adaptabilitate a măsurilor adoptate. Instituţia se confruntă cu unele dezechilibre în majoritatea domeniilor”, a completat Stroe.

El a arătat că timpul este ”comprimat” pentru acest minister şi că este nevoie de eforturi pentru îndreptarea greşelilor.

„Vreau să vă asigur că am preluat conducerea celui mai complex minister cu convingerea că pot ca în parteneriat cu toţi angajaţii să reformez din temelie această instituţie al cărei rol este primordial pentru modernizarea şi dezvoltarea societăţii româneşti”, a afirmat Stroe.

Ministrul Afacerilor Interne a mai spus că în 2012 au fost evidenţiate disfuncţii majore în plan legislativ şi organizaţional.

„Privitor la situaţia din 2012, în prima jumătate a anului, la nivelul MAI s-a realizat audierea activităţii care a evidenţiat disfuncţii majore în plan legislativ, organizaţional şi acţional. Acestea au generalizat condiţii propice pentru profesionalizarea continuă a mediilor criminale, manifestarea corupţiei şi evaziunii fiscale, desfăşurarea conflictelor de amploare între grupuri infracţionale rivale şi extinderea criminalităţii mărunte”, a adăugat Radu Stroe.

În ceea ce priveşte evaziunea fiscală, el a menţionat că este un fenomen descendent „ca urmare a restricţiilor pieţei comune şi a măsurilor fiscale adoptate”.

Radu Stroe a amintit cele mai importante activităţi la care au participat poliţiştii anul trecut: organizarea alegerilor parlamentare şi locale, referendumul, finala Europa League şi participarea angajaţilor MAI la acţiunile de deszăpezire şi salvare a oamenilor din nămeţi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata