Tribunalul Bucureşti: Încă 30 de zile de arest pentru Nuţu şi Sile Cămătaru

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au prelungit cu 30 de zile mandatele de arestare preventivă pentru Ion Balint (Nuţu Cămătaru) şi Vasile Balint (Sile Cămătaru), precum şi pe numele altor 12 interlopi, cercetaţi de procurorii DIICOT pentru şantaj şi infracţiuni cu violenţă.

Printre cei arestaţi se află şi liderul clanului „Sportivilor”, Radu Cristian Roşca.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată cu recurs.

În luna februarie, procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Bucureşti şi Direcţiei de Investigaţii Criminale au efectuat percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni de amploare în vederea destructurării clanurilor „Cămătarilor” şi „Sportivilor”, specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat aproape 200.000 de lei, 33.000 de euro, 3.400 de dolari, opt arme de foc şi muniţie aferentă acestora, dar şi mai multe maşini care aparţineau membrilor grupărilor.

De asemenea, oamenii legii au confiscat mai multe laptopuri, telefoane mobile, carduri de memorie, cartele SIM, aproximativ un kg de aur, peste 10 grame de droguri, nouă ceasuri, dar şi mai multe înscrisuri pe care le foloseau pentru a întreprinde activităţi de camătă precum documente bancare, contracte de vânzare-cumpărare, contracte de împrumut şi mai multe agende.

La propunerea anchetatorilor, Tribunalul Bucureşti a decis pe 23 februarie arestarea preventivă a 29 de membri ai celor două clanuri.

Procurorii susţin că activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale. Astfel, în perioada 2008 – 2012, în spaţiul public, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti, situaţii ce au avut drept consecinţă directa punere în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a membrilor grupării, dar şi a unor terţe persoane.

În al doilea rând, procurorii DIICOT au documentat şi activitatea infracţională a învinuiţilor constând în aceea că au săvârşit infracţiuni de violenţă, generatoare de beneficii financiare substanţiale, în principal în materia acordării/ recuperării unor împrumuturi de bani cu camătă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.