Ziua Poliţiei Române, sărbătorită în mai multe judeţe prin concursuri şi demonstraţii

Ziua Poliţiei Române este sărbătorită prin manifestări care au loc în această săptămână în mai multe judeţe ale ţării, organizându-se întâlniri cu elevii, cupe de tir, demonstraţii de dresaj, de arte marţiale şi de luptă sau expoziţii cu echipamente ale poliţiştilor.

Potrivit Poliţiei Române, la Buzău, oamenii legii au organizat concursuri dedicate elevilor. Copiii din şcoli au realizat, individual sau în echipe, machete rutiere, cu care au încercat să capteze atenţia juriului format din poliţişti de la Poliţia municipiului Buzău – Biroul Rutier şi de la Compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, primind ca premii diplome şi cărţi. Tot pentru tinerii din Buzău a fost organizat şi un concurs de şah.

De asemenea, zece elevi din cadrul Colegiului Tehnic Buzău au fost ‘poliţişti pentru o zi’.

Poliţiştii vâlceni au delectat cetăţenii cu exerciţiile de dresaj, organizate cu ajutorul câinilor de serviciu ai Centrului Chinologic ‘Dr. Aurel Greblea’ – Sibiu şi cu demonstraţii ale mascaţilor, informează IGPR într-un comunicat remis joi.

Poliţiştii hunedoreni au marcat Ziua Poliţiei Române prin organizarea unor competiţii sportive. Peste 350 de poliţişti au participat la concursuri de şah, tenis de câmp, înot, tenis de masă, tir, bowling, biliard, pescuit sportiv şi fotbal.

O iniţiativă inedită a constituit-o desfăşurarea manifestării ‘Ştafeta Prieteniei’, care a constat în parcurgerea pe bicicletă, cu sosire în municipiul Deva, a distanţei dintre reşedinţele judeţelor Bihor şi Sibiu şi reşedinţele celor şase judeţe învecinate cu judeţul Hunedoara. Evenimentul a fost organizat în premieră cu ocazia Zilei Poliţiei Române.

Manifestările dedicate Zilei Poliţiei au continuat şi în judeţul Mureş, unde, pe terenul de minifotbal din Corunca, a avut loc competiţia de fotbal, pentru Cupa Poliţia Romană – ediţia 2013.

Poliţiştii bistriţeni s-au întâlnit, în această săptămână dedicată Zilei Poliţiei Române, cu elevii din şcoli cărora le-au vorbit despre reducerea riscului de victimizare din infracţiuni, despre normele rutiere şi adoptarea unui comportament civilizat şi preventiv pe drumurile publice.

În Caraş-Severin, la Palatul Cultural din Reşiţa, poliţiştii şi reprezentanţii Teatrului de Vest au desfăşurat împreună o activitate dedicată copiilor. Actorii i-au încântat cu un spectacol, iar poliţiştii le-au oferit sfaturi cu privire la circulaţia pe drumurile publice şi le-au vorbit despre Ziua Poliţiei Române.

În Timiş au avut loc demonstraţii de dresaj şi intervenţie de către conductori şi câinii din dotare, demonstraţii de arte marţiale de către sportivi dar şi de luptă şi intervenţie, de către luptătorii Serviciului Pentru Acţiuni Speciale al IPJ Timiş.

În cadrul manifestărilor organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Poliţiei Române, jurnaliştii din judeţul Prahova au fost invitaţi să participe la Cupa presei la tir.

Poliţiştii sibieni au venit în sprijinul oamenilor aflaţi în suferinţă şi a unităţilor spitaliceşti, printr-o acţiune umanitară de donare de sânge.

În Capitală, cetăţenii vor participa duminică la un spectacol în aer liber, în Parcul Herăstrău. Manifestările vor continua şi luni, în Piaţa Universităţii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.