Consiliul de Securitate al ONU a ajuns la un rar consens după atentatul din Damasc

– Membrii Consiliului de Securitate al ONU şi-au depăşit vineri dezacordurile privind Siria pentru a ajunge la un rar consens şi au dat publicităţii un comunicat în care condamnă atentatul sinucigaş de joi, 21 martie 2013, seara care a făcut 49 de morţi într-o moschee din Damasc, relatează France Presse.

„Consiliul de Securitate condamnă în termenii cei mai duri atacul terorist dintr-o moschee din Damasc”, se precizează în comunicat. Consiliul transmite de asemenea „condoleanţe familiilor victimelor acestui act atroce şi poporului sirian”.

Până în prezent cei 15 membri ai Consiliului de Securitate al ONU au fost profund divizaţi în legătură cu conflictul sirian: Rusia a încercat întotdeauna să-l protejeze pe aliatul său sirian Bashar al-Assad, în timp ce SUA, Marea Britanie şi Franţa sprijină opoziţia siriană.

Atentatul sinucigaş de joi seara împotriva moscheii al-Imane din Damasc s-a soldat, conform ultimului bilanţ, cu moartea a 49 de persoane, între care şi un important demnitar religios pro-regim.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.