Lamantinii şi preţul plătit pentru plăcerea turiştilor – GALERIE FOTO

– Lamantinii sunt mamifere cetacee asemănătoare cu foca, care trăiesc în regiunile tropicale din America şi din Africa, vânate pentru carnea, grăsimea şi pielea lor. Povestea acestor animale este surprinsă, în imaginile următoare, de National Geographic.

1. Populaţia de lamantini din Golful King (Florida) prosperă, şi acelaşi lucru se întâmplă şi cu turismul. Tocmai aici apare problema.

http://www.financiarul.ro/wp-content/uploads/lamantin-1.jpg

2. Mai multe caiace se înghesuie pe Izvoarele Trei Surori, unde oamenii şi lamantinii coexistă în mod nefiresc. Pentru a supravieţui pe perioada iernii, mamiferele migrează în zone cu ape mai calde, însă, aici, ajung să ducă o luptă aprigă cu turiştii din ambarcaţiuni şi cu cei care fac snorkeling, doritori să interacţioneze cu mamiferele marine.

http://www.financiarul.ro/wp-content/uploads/lamantin-2.jpg

3. Fiind solitari, prin natura lor, lamantinii sunt forţaţi să socializeze în zilele de iarnă. Lamantinii nu au acel strat de grăsime protector, care să le confere rezistenţă la frig, aşa cum se întâmplă în cazul balenelor. Astfel, ei se adună lângă izvoarele calde şi în locaţiile de deversare a deşeurilor centralelor energetice.

http://www.financiarul.ro/wp-content/uploads/lamantin-3.jpg

4. Lamantinii înoată în apropiere de suprafaţa apei, pentru a putea respira. Când se hrănesc, aceştia se folosesc de perii faciali rigizi, pentru a direcţiona mâncarea spre gură.

http://www.financiarul.ro/wp-content/uploads/lamantin-4.jpg

5. Dezvoltarea rezidenţială, comercială şi agricolă din Florida necesită captarea şi utilizarea din ce în ce mai extinsă a apelor subterane. Costul este plătit de natură, prin diminuarea debitelor izvoarelor naturale şi reducerea habitatului de iernat al lamantinilor.

http://www.financiarul.ro/wp-content/uploads/lamantin-5.jpg

6. Refugiul Vieţii Sălbatice de pe râul Crystal este singurul loc din SUA unde înnotătorii au voie să atingă lamantinii. Unii conservatori consideră această practică o hărţuire a animalelor, motiv pentru care încearcă să o interzică.

http://www.financiarul.ro/wp-content/uploads/lamantin-6.jpg

7. Cercetătorii şi voluntarii capturează lamantini pentru a obţine informaţii despre vârsta, dimensiunea şi stare fizica a acestora.

http://www.financiarul.ro/wp-content/uploads/lamantin-7.jpg

8. Acest lamantin are pe spate cicatrici, dovada clară a contactului cu elicea unei ambarcaţiuni. Aproximativ unu din patru decese ale lamantinilor, din cele 360 înregistrate în anul 2012 în Florida, se datorează coliziunilor cu ambarcaţiuni de viteză.

http://www.financiarul.ro/wp-content/uploads/lamantin-8.jpg

9. Un lamantin ia o “porţie” de nisip în gură, în timp ce apa tulbură sedimentele de la fundul Izvoarelor Trei Surori. Cercetătorii nu au găsit o explicaţie clară a acestui comportament, dar unii cred că nisipul este un “ajutor pentru digestie”.

http://www.financiarul.ro/wp-content/uploads/lamantin-9.jpg

10. Lamantinii tineri stau în spatele înotătoarelor mamei lor, în decursul unei perioade îndelungate de îngrijire maternă, care poate dura până la doi ani. Înotând în permanenţă lângă mama lor, puii învaţă cum să găsească mâncare şi adăpost.

http://www.financiarul.ro/wp-content/uploads/lamantin-10.jpg

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.