Liviu Dragnea: Pentru o regionalizare eficientă e importantă colaborarea cu ţări care au aplicat deja acest proces

– Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a declarat joi, 21 martie 2013, la seminarul privind cooperarea descentralizată franco-română organizat la Paris că pentru o regionalizare eficientă este importantă colaborarea cu ţări care au aplicat deja acest proces.

„Vrem ca procesul de regionalizare pe care îl avem în vedere să fie unul eficient, de aceea este important să colaborăm cu ţările care au aplicat deja un astfel de proces, cum este Franţa. Organizând astfel de seminarii comune, putem afla ce greşeli au făcut alte ţări, pentru a le evita în propriile noastre demersuri. Suntem interesaţi, totodată, să vedem ce competenţe au fost delegate regiunilor, după modelul francez şi ce a rămas la nivel central. Tocmai de aceea, spun mereu că regionalizarea trebuie făcută în paralel cu descentralizarea”, a afirmat Liviu Dragnea la seminar, potrivit unui comunicat de presă al MDRAP remis vineri AGERPRES.

Organizarea seminarului a fost convenită cu ocazia întrevederii din luna ianuarie dintre viceprim-ministrul Liviu Dragnea şi Philippe Gustin, ambasadorul Franţei la Bucureşti. La eveniment au participat şi reprezentanţi ai autorităţilor locale din România.

Prezenţa vicepremierului Liviu Dragnea la seminar a avut loc în cadrul vizitei de lucru desfăşurată în Franţa de delegaţia MDRAP în 20-21 martie.

În prima zi a vizitei, Dragnea a avut întrevederi cu Alain Rousset, preşedintele Asociaţiei Regiunilor din Franţa, cu Bruno Le Roux, deputat de Seine-Saint-Denis, preşedintele grupului PS din Adunarea Naţională, şi cu Andre Laignel, primarul Issoudun, prim-vicepreşedinte delegat al Asociaţiei Primarilor din Franţa.

În acelaşi context, Liviu Dragnea a avut joi, 21 martie, o serie de întrevederi bilaterale cu Marylise Lebranchu, ministrul francez al reformei de stat, al descentralizării şi al funcţiei publice, şi cu Michel Delebarre, preşedintele Asociaţiei Comunităţilor Urbane din Franţa şi al asociaţiei Cites Unies France.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.