EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Mai multe drumuri închise, 75 de localităţi din Moldova afectate de avarii la reţelele de energie electrică

0

– Unsprezece drumuri naţionale rămân închise sâmbătă, 23 martie 2013, în judeţele Botoşani, Suceava şi Iaşi, iar 75 de localităţi din Moldova sunt fără curent electric, ca urmare a viscolului, echipe ale Ministerului Afacerilor Interne şi ale Electrica intervenind pentru remedierea problemelor.

„În trei judeţe din Moldova – Botoşani, Suceava şi Iaşi – se intervine pentru deblocarea porţiunilor din cele 11 drumuri naţionale închise în cursul zilei de ieri, dar şi pentru reluarea traficului pe cele 21 de drumuri judeţene afectate de precipitaţiile din ultimele 24 de ore”, detaliază un comunicat al MAI.

Totodată, peste 40 de echipe ale Electrica acţionează în teren pentru remedierea avariilor la reţelele de distribuţie a energiei electrice din cele 75 de localităţi afectate. Majoritatea localităţilor sunt situate în judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui.

MAI afirmă că structurile sale operative vor continua misiunile de intervenţie şi ajutor pentru situaţii de urgenţă, în paralel cu acţiunile de deblocare a arterelor rutiere.

În ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acţionat cu peste 800 de angajaţi din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Acţiunea operativă a forţelor MAI a condus la salvarea şi punerea la adăpost a mai multor persoane care necesitau ajutor. Astfel, în judeţul Suceava, din cauza blocării unui autovehicul care transporta 15 copii şi 3 cadre didactice, s-a intervenit pentru punerea la adăpost a acestora în Căminul Cultural din localitatea Grăniceşti.

În judeţul Neamţ, pompierii salvatori au tractat un microbuz cu 15 copii care se deplasa pe DN15B şi care, din cauza poleiului, nu se mai putea avansa spre localitatea Durău.

Totodată, s-a acţionat pentru deblocarea mai multor autoturisme şi tiruri blocate pe DN2 Suceava, acţiunea fiind finalizată în jurul orei 4,00.

Conform raportărilor primite la Centrul Operativ al Ministerului Afacerilor Interne, la acest moment nu mai există niciun judeţ sub influenţa codului portocaliu, iar în judeţele unde se menţin avertizări meteorologice, acestea se referă numai la intensificări ale vântului.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.