Miting de solidaritate cu eleva din Covasna, ameninţată pentru că a purtat tricolorul la şcoală

– Zeci de persoane, printre care şi reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale, au participat vineri, 22 martie 2013, după-amiază la Alba Iulia la un miting de solidaritate cu eleva de la Liceul „Korosi Csoma Sandor” din Covasna care a fost ameninţată cu moartea pentru că a purtat la şcoală o bentiţă tricoloră.

Printre cei care au participat la mitingul desfăşurat în faţa Palatului Administrativ s-au aflat şi prefectul Gheorghe Feneşer şi viceprimarul municipiului Alba Iulia, Dorin Şerdean (PP-DD), care au purtat eşarfe tricolore, la fel ca ceilalţi manifestanţi.

De altfel, organizatorii mitingului, membri ai Asociaţiei cultural-patriotice „Realitate şi adevăr” i-au înmânat prefectului o scrisoare deschisă adresată Guvernului României în care solicită Executivului „să impună autorităţilor locale din judeţul Covasna să ia toate măsurile necesare pentru identificarea şi pedepsirea celor care se fac vinovaţi de ameninţări” la adresa elevei.

Cei peste 50 de participanţi au scandat „Unitate”, „Harghita, Covasna, pământ românesc” şi „Sabina, nu uita, Alba e de partea ta” şi au cântat „Deşteaptă-te, române” şi „Noi suntem români”. Aceştia au desfăşurat un imens steag tricolor, de peste 30 de metri.

Mitingul a fost autorizat şi s-a desfăşurat fără incidente.

Citește și
2 Comentarii
  1. Bozgy spune

    Din pacate Guvernul Romaniei si Presedintia nu sunt la fel e solidare cu eleva din Covasna, ba dimpotriva, sunt de partea teroristilr unguri.

  2. Calin spune

    Puteti vedea din datele racensamantului ca romanii din Harghita si Covasna sunt pe cale de disparitie. E cea mai mare rusine a acestei tari faptul ca, la aproape 100 de ani de la unirea din 1918, statul roman nu reuseste, si nici nu incearca macar, sa opreasca campania de epurare etnica ce se duce, in mijlocul Romaniei, impotriva romanilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.