Planeta Albastră: Cel mai mare acvariu din Europa se deschide în acest weekend

http://www.financiarul.ro/wp-content/uploads/acvariu-1-ww.jpg

– La finele acestei săptămâni, în Copenhaga, va fi inaugurat acvariul în formă de vortex – “Planeta Albastră” – , proiectat în mod inteligent pentru a atrage vizitatorii să descopere minunile vieţii marine.

Proiectat de compania 3XN, Planeta Albastră este cel mai mare acvariu din Europa, fiind dedicat educaţiei privind lumea animalelor acvatice, dar şi conştientizării conexiunii esenţiale dintre apă şi planetă, prezintă Inhabitat.com.

Conţinând şapte milioane de litri de apă marină, acvariul prezintă o gamă diversificată de expoziţii, astfel încât cei tineri, dar şi cei mai în vârstă, să înveţe cât mai multe despre animalele şi mediile acvatice diferite. Printre obiectivele acvariului se numără şi salvarea speciilor pe cale de dispariţie, prin îmbunătăţirea calităţii apei, protejarea habitatului şi creşterea gradului de conştientizare ecologică.

Planeta Albastră continuă tradiţia Acvariului Danemarcei din Copenhaga, care datează încă din 1939. Localizat pe litoralul oraşului Oresund, acvariul are o privelişte impresionantă spre mare. Designul a fost ales în urma unei competiţii internaţionale, organizată în 2007, iar ideea câştigătoare a aparţinut firmei locale 3XN.

http://www.financiarul.ro/wp-content/uploads/acvariu-6-w.jpg

Kim Herforth Nielsen, director creativ şi executiv la 3XN, compania-arhitect a  clădirii, a subliniat: “Dorinţa noastră a fost aceea de a conduce vizitatorii în lumea peştilor. De aceea, proiectul Planetei Albastre prezintă povestea apei şi a vieţii de sub apă. Am vizualizat construcţia ca pe un vortex care atrage vizitatorii în adâncimi, unde vor descoperi fascinanta lume a peştilor şi animalelor marine din întreaga lume”.

Planeta Albastră este casa a 450 de specii diferite şi 20.000 de peşti şi alte animale acvatice, printre care rechini, lei de mare, crocodili pitici, anghile, baracude şi multe altele. Apa din interiorul acvariului este filtrată şi reciclată într-un sistem de tip buclă, care îndeplineşte în acelaşi timp şi funcţia de a păstra întreagă unitate cât mai răcoroasă.

Acvariul a fost construit pentru a fi sustenabil şi independent energetic, ca parte din misiunea promovării soluţiilor care aduc beneficii naturii şi mediului înconjurător.

[nggallery id=139]

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.