Primăvara întârzie să vină în SUA: Faimoasa marmotă Phil , „condamnată la moarte” simbolic pentru previziuni false

– Nori negri se adună deasupra faimoasei marmote americane Punxsutawney Phil, care a prezis eronat sosirea timpurie a primăverii în SUA. După şase săptămâni de când marmota a prezis venirea primăverii, temperaturile în multe părţi ale SUA se află în jur de 0 grade sau puţin peste punctul de îngheţ, relatează Fox News.

Locuitorii din Ohio, care s-au trezit cu zăpadă pe străzi în prima zi de primăvară, au cerut ca „marmota mincinoasă să fie trasă la răspundere”.

Reacţionând la indignarea publicului larg, autorităţile din comitatul Butler au condamnat simbolic marmota într-un proces, recunoscând că de data aceasta rozătoarea a dat greş. Procurorul Mike Gmoser chiar a dat publicităţii şi o sentinţă în care Phil este „condamnat la pedeapsa capitală”.

În pofida faptului că atât procesul, cât şi sentinţa au avut un caracter strict simbolic, autorităţile au întărit totuşi măsurile de securitate în jurul locului în care vieţuieşte marmota, ca nu cumva cineva să ia „pedeapsa” în serios şi s-o pună în aplicare.

Tradiţia marmotei care face previziuni privind venirea primăverii există de 102 ani în SUA, având rădăcini în riturile vechi germane.

Conform obiceiului, dacă primăvara va veni devreme, marmota va ieşi din vizuină, fără să se sperie de umbra sa. În caz contrar, venirea primăverii ar mai trebui aşteptată încă şase săptămâni.

Din 2 februarie, când marmota a prezis o primăvară timpurie, au trecut şapte săptămâni. În cele mai multe state din nord-estul SUA, inclusiv Pennsylvania şi Ohio, se menţine însă o vreme deosebit de rece, pe alocuri cu ninsori.

Citește și
1 Comentariu
  1. guam spune

    Eu stau in Ohio , si ninge zilnic , acuma sant 0 grade .
    Marmota o fi avut un vis urat si s-a ,,trezit ” mai devreme .
    Pai ce , ea nu are voie sa greseasca , penali din guvernul Romaniei zilnic gresesc , dar nimeni nu prmeste pedeapsa capitala .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.