Bistriţa-Năsăud: Peste 275 hectare de teren vor fi împădurite integral în acest an

Peste 275 de hectare de teren de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud vor fi împădurite integral în acest an, în special în această primăvară, urmând să fie plantaţi mai bine de 1,37 milioane de puieţi, potrivit Inspectoratului Silvic şi de Vânătoare (ISV) Bistriţa.

Din această suprafaţă, 28,3 hectare sunt proprietatea publică a statului, iar restul de circa 247 hectare aparţin primăriilor. Cele mai mari suprafeţe ce urmează să fie împădurite aparţin Ocolului Silvic Valea Ilvei (40 hectare) şi Ocolului Silvic Dealu Negru (25,4 hectare).

Citeste si:  Firmele nu vor mai putea fi vândute fără un control de la Fisc

De asemenea, se vor face completări în plantaţiile înfiinţate în fondul forestier în anii anteriori, pe o suprafaţă de circa 75 hectare, unde se vor folosi 370.000 puieţi. Alţi peste 294.000 puieţi vor fi folosiţi pentru completări şi refaceri în perimetrele de ameliorare a terenurilor degradate, la care se adaugă completări în perimetrul de ameliorare din comuna Dumitriţa, pe o suprafaţă de 58 hectare, lucrare contractată de către Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi finanţată din Fondul de Mediu.

În total, suprafaţa forestieră ce va fi regenerată, fie prin împăduriri integrale, completări, refaceri sau regenerări naturale, se ridică la 770 hectare.

Citeste si:  Plenul Camerei Deputaţilor a decis retrimiterea la Comisia de buget a legii privind TVA de 5% la alimentele de bază

Marea majoritate a puieţilor folosiţi pentru executarea acestor lucrări sunt produşi în pepinierele proprii ale Direcţiei Silvice Bistriţa, ale ocoalelor silvice private şi în pepinierele particulare din judeţ.

În conformitate cu Codul silvic, perioada 15 martie – 15 aprilie a fiecărui an este cunoscută sub numele de „Luna plantării arborilor”, la acţiunile de împădurire participând adesea voluntari din partea instituţiilor publice sau ai unor organizaţii de mediu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata