Blaga, despre mesajul lui Băsescu: Nu ştiu să piardă. Când a fost PDL o povară pentru domnia sa?

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a comentat mesajul transmis democrat-liberalilor de către preşedintele Traian Băsescu, remarcând faptul că „nu ştiu să piardă” şi că partidul nu a fost „o povară” pentru şeful statului.

„Eu respect, ca de fiecare dată, decizia dlui preşedinte, dar, pe de altă parte, trebuie să remarc că nu ştiu să piardă. Domnia sa şi-a încheiat declaraţia spunând că nu va mai fi o povară pentru noi, cum nici noi nu o să mai fim o povară pentru domnia sa. Dar eu nu înţeleg când am fost noi o povară pentru domnia sa, pentru că şi la referendumul din 2007 am fost lângă domnia sa şi la alegerile din 2009 – a fost pentru prima dată şi ultima oară când am fost, să zic aşa, la putere -, am fost lângă domnia sa, în rest, noi am fost numai în Opoziţie când am organizat alegeri. Şi astă vară, la 40-45 de grade, am fost lângă statul de drept şi lângă domnia sa. Eu cred că lucrurile sunt, din acest punct de vedere, clare”, a declarat Blaga, sâmbătă seară, la sediul PDL.

El a mai spus că „bătălia” PDL este cu USL şi că tot efortul va fi depus tocmai în această direcţie, menţionând că prima confruntare o reprezintă alegerile europarlamentare din 2014. „Domnia sa a spus adio partidului. A spus că nu doreşte să fim pentru domnia sa o piatră de moară şi că nici domnia sa nu doreşte să fie pentru noi. Nu cred că vreodată în istoria noastră am fost o piatră de moară pentru domnul preşedinte”, a mai spus Blaga despre mesajul lui Băsescu.
Preşedintele Traian Băsescu afirmă sâmbătă seara, într-o postare video, pe un site de socializare, că a văzut finalul Convenţiei PDL şi spune „definitiv şi pentru totdeauna adio

Partid Democrat”. „Am văzut finalul Convenţiei PDL. Cred că am fost cinstit cu acest partid, i-am spus că după aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum nu au înţeles să fie democraţi mă face să spun acum definitiv şi pentru totdeauna ‘Adio Partid Democrat’.

Azi ne-am despărţit. Ei nu mai sunt o piatră de moară pentru mine, eu nu mai sunt o piatră de moară pentru ei. Mă voi dedica construcţiei unei alte soluţii de dreapta, cu oameni cinstiţi, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care acceptă dreptul democratic al contestaţiei şi vreau să ştiţi că nu voi face nimic pentru a aduce alături de mine vreo bucăţică din PDL. PDL-ul a demonstrat că a putut fi ţinut pe o direcţie democratică atât timp cât a ştiut de un lider autoritar. Imediat ce au simţit că pot fi singuri, aripa FSN-istă a partidului a răbufnit, iar Convenţia de astăzi este proba că 50% din partid este încă ancorat în năravurile FSN-ului. Adio PD, adio PDL. Noi azi ne-am despărţit definitiv. Luaţi-vă drumul vostru, iar eu îl am pe al meu”, a transmis Traian Băsescu în postarea video de pe site-ul de socializare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.