Capitala Republicii Centrafricane a căzut în mâinile rebelilor

0

Rebelii din coaliţia Seleka au preluat, duminică, 24 martie, controlul asupra capitalei Republicii Centrafricane, Bangui, obligându-l pe preşedintele Francois Bozize să fugă în ţara vecină Republica Democratică Congo, au declarat o serie de oficiali guvernamentali, transmite Reuters.

Coaliţia Seleka a reluat ostilităţile săptămâna aceasta, acuzându-l pe Francois Bozize de încălcarea unui acord de pace semnat în luna ianuarie privind formarea unui guvern de uniune naţională.

‘Rebelii controlează oraşul’, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Gaston Mackouzangba. ‘Sper că nu vor exista represalii’, a adăugat Mackouzangba. Purtătorul de cuvânt al guvernului, Crepin Mboli-Goumba, a confirmat şi el că rebelii controlează toate punctele strategice din capitală.

Sub protecţia anonimatului, un consilier prezidenţial a declarat că Francois Bozize a trecut râul Oubangi, ajungând în Republica Democratică Congo, înainte ca rebelii să ocupe palatul prezidenţial.

De la sosirea sa la putere în 2003, în urma unei lovituri armate, Francois Bozize a fost ales preşedinte în 2005 şi reales în 2011 în urma unui scrutin contestat de opoziţie.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.