Crin Antonescu: Viitorul ministru al Justiţiei ar putea să fie membru de partid

Viitorul ministru al Justiţiei ar putea să fie un membru de partid, chiar „un fruntaş politic”, a declarat preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antonescu.

 Crin Antonescu a fost întrebat, duminică, la Pro Tv, dacă viitorul ministru al Justiţiei, ce va fi numit după plecarea Monei Pivniceru la Curtea Constituţională, ar putea fi un om politic.

„Nu există nicio interdicţie în acest sens. Eu nu am decât elementele de profil şi aceste elemente de profil pot fi foarte bine îndeplinite şi de un om care este membru de partid, ba chiar un fruntaş politic, precum pot fi, aşa cum a fost în cazul Monei Pivniceru, îndeplinite şi de un om care nu a făcut în viaţa lui politică şi nu va face”, a spus Crin Antonescu.

Preşedintele PNL a enumerat câteva „elemente de profil” ale viitorului ministru al Justiţiei.

„Cred că trebuie să fie un om care să înţeleagă exact că la Ministerul Justiţiei se face politică, nu în sensul de politică partizană, ci se fac politicile publice pentru domeniul justiţiei de către Guvernul României. Să fie suficient de puternic pentru a rezolva sau a crea un orizont realist şi convenabil de rezolvare a problemei MCV şi un om care să facă tot ceea ce stă în puterea ministrului Justiţiei, pentru ca suspiciunea, nu din afara ţării, ci a noastră, că justiţia, instanţele, organele judiciare, parchetele, sunt influenţate politic, un lucru care otrăveşte viaţa publică din România de multă vreme, şi care trebuie să aibă un capăt”, a spus Crin Antonescu.

Antonescu a recunoscut că are mai multe soluţii pentru postul de ministru al Justiţiei, după plecarea Monei Pivniceru, însă a amintit că Tudor Chiuariu şi Norica Nicolai nu doresc să fie numiţi în această funcţie.

Preşedintele PNL a spus că cei doi „nu fug” de nominalizare, însă consideră că Tudor Chiuariu „nu doreşte să genereze o nouă discuţie la nesfârşit despre faptul că există un recurs la un proces al său, care la Înalta Curte a avut sentinţa de achitare”.

În privinţa Noricăi Nicolai, Crin Antonescu a precizat că aceasta a ales o carieră în Parlamentul European.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.