EUR
4,84 RON
(+0.02%)
USD
4,39 RON
(+0.49%)
GBP
5,39 RON
(+0.26%)
CHF
4,53 RON
(+0.3%)
BGN
2,47 RON
(+0.38%)
BYN
1,82 RON
(+1.1%)
CAD
3,18 RON
(+0.25%)
RSD
0,04 RON
(+0.02%)
AUD
2,91 RON
(-0.43%)
JPY
0,04 RON
(+0.47%)
CZK
0,18 RON
(-0.75%)
INR
0,06 RON
(+0.42%)

Foştii angajaţi de la Mechel Câmpia Turzii continuă protestele. Sindicatul vrea să discute cu ministrul Economiei

Foştii angajaţi de la Combinatul Mechel din Câmpia Turzii continuă şi în acestă săptămână protestele autorizate de Primărie, în faţa întreprinderii, iar Sindicatul „Industria Sârmei” cere să aibă neîntârziat, prin liderul Ioan Pascu, o discuţie cu ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

„Ne-am adunat din nou în faţa fabricii, blocăm şi azi drumul E 60 pentru că patronii ruşi ne amăgesc cum vor ei. Se joacă de două luni cu viaţa noastră. Săptămâna trecută am primit un sfert din banii care ni se datorează, ca salarii compensatorii. Noi am muncit 100% corect în combinat, şi nu un sfert. Nu înţelegem nici de ce nu se fac plăţile salariilor compensatorii din banii de la statul român pe care Mechel aşteaptă să îi primească drept returnare de TVA. Toţi ne lasă să ne chinuim. Noi am fost mândria siderurgiei româneşti. Să le fie ruşine şi ruşilor şi foştilor şi actualilor guvernanţi. Să ajungă şi ei în situaţia noastră!”, a spus un protestatar, care a fost concediat împreună cu 720 de muncitori, în luna februarie 2013, şi vine zilnic la acţiunile autorizate de primărie, la intrarea în combinat, de peste trei săptămâni.

Liderul Sindicatului „Industria Sârmei”, inginerul Ioan Pascu, a declarat, luni,  că este în drum spre Federaţia Sindicală „Metarom” a Siderurgiştilor, din Bucureşti, pentru a discuta despre modalitatea în care aceasta poate susţine protestele de la Câmpia Turzii, precum şi o întâlnire cu ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

„Eu încerc prin toate mijloacele să fiu primit de ministrul Economiei, Varujan Vosganian. Şi dacă dumneavoastră publicaţi această ştire pe flux, ne ajutaţi să vadă domnul ministru că este neapărat nevoie de sprijinul său la Câmpia Turzii, pentru a se pune capăt situaţiei limită la care au ajuns oamenii daţi afară de la locul lor de muncă. Salariile compensatorii pot fi plătite muncitorilor din returnarea de TVA pe care o cere Mechel. Sunt şi alte proiecte de discutat cu domnul Vosganian”, a spus inginerul Ioan Pascu.

Primarul oraşului Câmpia Turzii, Radu Hanga, a declarat, luni,că a aprobat, pentru încă cinci zile, protestele foştilor muncitori de la Mechel.

„Eu am lucrat ani buni la ‘Industria Sârmei’ devenită Mechel şi pot depune mărturie ce muncă grea şi de calitate au prestat aici muncitorii. Sunt oameni disperaţi de când li s-a desfăcut contractul de muncă. Nu au bani, din ce să trăiască. Câmpia Turzii a fost o zonă monoindustrială şi oraşul nu poate crea atâtea locuri de muncă în oraş cât a concediat Mechel”, a spus primarul Radu Hanga.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata