MAI: În judeţele din Moldova nu mai sunt localităţi afectate sau izolate din cauza zăpezii

Situaţia în judeţele din Moldova, afectate în ultimele zile de fenomenele meteo periculoase, are o tendinţă pozitivă, conform raportărilor primite la Centrul Operativ al Ministerului Afacerilor Interne, duminică dimineaţa nemaifiind localităţi afectate sau izolate, persoane dispărute sau blocate.

Potrivit unui comunicat al MAI, în urma intervenţiei din ultimele 48 de ore s-au deszăpezit toate drumurile naţionale din judeţul Suceava, singurele probleme fiind pe câteva segmente din 3 drumuri naţionale din judeţul Botoşani, respectiv DN 24C, DN 29A, DN 29.

Structurile MAI sprijină activităţile desfăşurate pentru deblocarea ultimelor 14 segmente de drumuri judeţene rămase închise din cauza precipitaţiilor abundente sub formă de zăpadă.

Din punct de vedere al asigurării electricităţii, la nivel naţional mai sunt numai 8 localităţi afectate, (din cele 75 care erau în urma cu 24 de ore) în judeţele Botoşani şi Suceava.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne peste 500 de angajaţi – pompieri, poliţişti, jandarmi – au acţionat în ultimele 24 de ore în zonele afectate de fenomenele meteorologice periculoase.

Centrul Operativ constituit la Ministerul Afacerilor Interne rămâne activat până la deblocarea tuturor căilor rutiere şi revenirea la starea de normalitate, informează MAI.

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.