Papa Francisc şi Benedict al XVI-lea au avut o întâlnire privată de circa 45 minute

Papa Francisc şi predecesorul său, Benedict al XVI-lea, au avut o întâlnire ‘privată’ de circa 45 de minute, după care au luat dejunul alături de secretarii lor particulari la reşedinţa estivală a papilor de la Castel Gandolfo, a anunţat sâmbătă Vaticanul, preluat de AFP.

‘Întâlnirea privată a durat circa 40-45 de minute’, a declarat ziariştilor prezenţi la această întâlnire istorică din împrejurimile Romei părintele Federico Lombardi, purtător de cuvânt al Vaticanului. Dejunul s-a desfăşurat în schimb în prezenţa celor doi secretari particulari.

Întâlnirea dintre Papa Francisc şi predecesorul său este inedită în istoria Bisericii Catolice. Înaintea lui Benedict al XVI-lea, ultimul papă care a plecat de bunăvoie din funcţie a fost Celestin al V-lea, în 1294, dar nu există nicio dovadă că s-ar fi întâlnit după aceea cu succesorul său, Bonifaciu al VIII-lea. De altfel, acesta din urmă l-a plasat mai întâi sub supraveghere şi apoi l-a închis.

Potrivit părintelui Lombardi, Benedict al XVI-lea l-a primit pe Francisc la coborârea din avion, l-a îmbrăţişat, cei doi rugându-se apoi împreună, îngenunchiaţi alături în capela de la Castel Gandolfo. ‘Suntem fraţi, ne vom ruga împreună’, a spus Papa Francisc, citat de AP.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.