EUR
4,83 RON
(+0.03%)
USD
4,12 RON
(+0.04%)
GBP
5,36 RON
(+0.08%)
CHF
4,49 RON
(-0.44%)
BGN
2,48 RON
(-0.26%)
BYN
1,68 RON
(+0.38%)
CAD
3,07 RON
(-0.2%)
RSD
0,04 RON
(+0.04%)
AUD
2,94 RON
(-0.62%)
JPY
0,04 RON
(-0.28%)
CZK
0,18 RON
(-0.4%)
INR
0,05 RON
(-0.08%)

Ponta, despre o nouă suspendare a lui Băsescu: Trebuie să ne gândim bine şi să nu ne grăbim să luăm decizii

Preşedintele Partidului Social Democrat, premierul Victor Ponta, a declarat, duminică, referitor la o nouă suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, ipoteză avansată de liberalul Radu Stroe, că nu trebuie să se grăbească în luarea unei astfel de decizii.

”În primul rând, precizăm că Radu Stroe nu a vorbit în calitate de ministru de Interne, (…) probabil a vorbit ca om politic, că este în conducerea PNL. În al doilea rând, Radu este un tip admirabil, el spune mereu ce gândeşte. Crin Antonescu şi cu mine avem obligaţia, când luăm decizii, să gândim foarte bine, să punem în balanţă tot ceea ce înseamnă, pentru că până la urmă deciziile cad pe umerii celor doi copreşedinţi. Altfel aţi văzut declaraţia dlui Antonescu de astăzi. Cred că trebuie să ne gândim foarte bine şi să nu ne grăbim să luăm decizii. (…) O decizie până la urmă pe care o iau cei doi copreşedinţi şi până la urmă forurile de conducere trebuie să o gândim foarte bine, în funcţie de responsabilitatea pe care o avem în acest moment, pentru că ştiţi foarte bine, fiind la guvernare, având majoritatea parlamentară, oamenii, sigur, foarte mulţi pe bună dreptate, aşteaptă de la noi să îl dăm cât mai repede jos din funcţie pe Traian Băsescu, dar în egală măsură aşteaptă de la noi să le plătim salariile, să le plătim pensiile, să facem locuri de muncă. Ori trebuie să gândim foarte bine înainte de a lua orice fel de decizie”, a spus Ponta, într-o intervenţie la Antena 3.

El a subliniat însă că preşedintele unei ţări nu are în fişa postului participarea la diverse manifestări politice.

”Opinia mea o cunoaşteţi de foarte mult timp, aceea că preşedintele ţării, indiferent cum îl cheamă, Băsescu, Antonescu sau cum se numeşte, nu trebuie şi nu are în fişa postului participarea la diverse manifestări politice. Ştiţi că dl preşedinte Băsescu merge frecvent la şedinţele PPE. Cu atât mai puţin, sigur, să se supere pe partide sau să dea indicaţii, dar până la urmă asta a fost o anormalitate pe care CCR nu a sancţionat-o niciodată. Ştiţi că au fost decizii pe această temă şi pe care trebuie să o rezolvăm spunând clar în Constituţie, sau mai clar dacă se poate, care este gradul de… până la urmă al preşedintelui ţării faţă de toate partidele”, a arătat el.

Ministrul Afacerilor Interne, liberalul Radu Stroe, care a calificat duminică drept inacceptabil comportamentul preşedintelui Traian Băsescu legat de alegerile interne din PDL, a afirmat că s-ar putea lua în discuţie o nouă suspendare a şefului statului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata