Rusia ar putea sista importurile de carne refrigerată din UE

Rusia ia în considerare suspendarea importurilor de carne refrigerată din Uniunea Europeană din cauza numărului foarte mare de cazuri de importuri sub nivelul cerut de standarde sau importuri incorect etichetate, transmite postul de radio Golos Rossii.

În primul rând, acest moratoriu vizează Spania şi Olanda, urmând să fie instituit deja de la 29 martie, a precizat Serghei Dankvert, şeful Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară din Federaţia Rusă (Rosselhoznadzor). Potrivit acestuia, tocmai din aceste două ţări vine în Rusia carnea refrigerată cu cei mai ridicaţi factori de risc.

Inspecţiile experţilor ruşi la întreprinderi din cele două ţări s-au soldat cu rezultate dezamăgitoare. Practic, două treimi din producători încalcă cerinţele sanitar-veterinare cerute de Federaţia Rusă, a spus oficialul de la Moscova.

În cadrul acestor inspecţii s-a descoperit că producătorii locali nu deţineau nicio informaţie cu privire la normele Uniunii Vamale (Rusia, Kazahstan şi Belarus), ceea ce duce în mod inevitabil la certificate false.

În plus, autorităţile ruse suspectează Spania şi Olanda că ar fi putut exporta în Rusia carne de cal etichetată drept carne de vită, a mai spus oficialul rus, concluzionând că este vorba de probleme sistemice în domeniul alimentar al UE.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.