Sute de credincioşi au participat în Capitală la procesiunea catolică de Florii

Sute de credincioşi au participat duminică la procesiunea de Florii, organizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică din Bucureşti.

 Ceremonia a început la Biserica Franceză „Sacré Coeur” (lângă Statuia Aviatorilor), cu binecuvântarea ramurilor, după care s-a pornit către Catedrala Sf. Iosif pe traseul B-dul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Str. G-ral Berthelot, până la Catedrala romano-catolică Sf. Iosif.

Cu ramuri în mână, credincioşii şi preoţii au cântat Mântuitorului, iar în fruntea procesiunii tinerii au purtat „Crucea Zilei Mondiale a Tineretului”.
Manifestarea a fost prezidată de Arhiepiscopul Mitropolit Ioan Robu, împreună cu episcopul auxiliar de Bucureşti, Cornel Damian, şi consilierul Nunţiaturii Apostolice din România, Baudouin Biajila Muankembe.

În Duminica Floriilor, în Biserica Catolică se celebrează şi Ziua Mondială a Tineretului (ZMT), ajunsă în acest an la cea de a XXVIII-a ediţie.

„Duminica Floriilor este ca o poartă de intrare în Săptămâna Sfântă şi uneşte triumful lui Cristos aclamat ca Mesia de locuitorii din Ierusalim – eveniment în amintirea căruia are loc procesiunea pe străzile oraşului – şi vestirea Pătimirii Mântuitorului la Sfânta Liturghie. Pentru credincioşii catolici, participarea la procesiunea şi la Sfânta Liturghie din această duminică este un prilej de mărturisire a credinţei şi de unitate cu toţii creştinii catolici din România şi din lumea întreagă”, susţine Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.