Victor Ponta: DNA trebuie să stabilească vinovăţiile în cazul Hidroeletrica şi să treacă la recuperarea banilor

DNA trebuie să stabilească vinovăţiile în instanţă, în cazul Hidroelectrica şi să treacă la recuperarea banilor, a declarat, sâmbătă, 23 martie,premierul Victor Ponta, la Antena 3.

„DNA are acum toate documentele şi trebuie, fie să spună că nu a fost nimic ilegal, ceea este foarte greu dacă nu imposibil, fie să stabilească vinovăţiile în instanţă şi să treacă la sechestru şi la recuperarea banilor. Hidroelectrica este un caz cunoscut care ne-a afectat tuturor buzunarul. Este o uriaşă gaură adusă intereselor României. Aici unde avem documente şi oameni vinovaţi nu poate să rămână aşa.(…) Sunt convins că dacă este şi altcineva implicat de la PSD sau PNL, DNA are dreptul legal de a nu lăsa lucrurile aşa pentru că Hidroelectrica, de la perla economi româneşti, a ajuns în faliment”, a spus Ponta.

Ponta a precizat că prejudiciile de un miliard de euro de la Hidroelectrica sunt stabilite în baza contractelor, dar este posibil ca sumele să fie mai mari.

„Eu când vorbesc de un miliard de euro, vorbesc pe baza a ceea ce se adună din acele contracte, dar este posibil să apară şi sume noi. (…) Vorbim de un miliard de euro, de sume uriaşe vorbim de oameni importanţi care au avut o contribuţie şi care trebuie să platească. Din punctul meu de vedere e bine să-l tragem la răspundere pe vinovat, dar e bine să-i luam şi banii dacă se poate. Adică degeaba îl plimbăm prin tribunale dacă nu-i luăm şi banii”, a precizat Ponta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.