Boeing va efectua luni un zbor test cu un avion 787 Dreamliner

Boeing a anunţat luni că va realiza în cursul zilei un zbor test cu unul dintre avioanele sale 787 Dreamliner, reţinute la sol din ianuarie în întreaga lume din cauza unei probleme la baterie, relatează AFP.

Planul de zbor, care ar mai putea fi modificat, prevede decolarea în jurul orei 18.00 GMT de pe aeroportul Paine Field de la Everett, în statul Washington /nord-vestul SUA/, aeronava urmând să revină aici circa două ore mai târziu, a precizat compania într-un comunicat.

Este vorba de un ‘zbor de verificare, destinat asigurării că toate sistemele funcţionează aşa cum este prevăzut’, a indicat constructorul aeronautic american, precizând că va utiliza un aparat pe care l-a fabricat pentru compania poloneză LOT.

Grupul va analiza apoi datele colectate în timpul zborului pentru a pregăti demonstraţii la sol şi în aer ‘în următoarele zile’, în cadrul procedurii de recertificare a aparatului.

Potrivit comunicatului, Boeing intenţionează să desfăşoare doar un ‘zbor demonstrativ pentru certificare’, care va utiliza aceeaşi aeronavă şi va ‘demonstra că noul sistem de baterie se comportă aşa cum este de aşteptat în condiţii de zbor’.

Aeronavele 787, cel mai recent model al Boeing, au fost reţinute la sol de autorităţi în toată lumea din cauza unor probleme la baterie în cazul a două avioane din SUA şi Japonia. Anchetatorii din aceste două ţări lucrează încă la determinarea cauzelor problemelor.

La 13 martie, autorităţile americane au autorizat grupul să testeze soluţiile pe care le propune pentru rezolvarea problemelor la baterie, în special prin zboruri test.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.