Buletinele de vot nu au fost renumărate, în ciuda contestaţiei, susţine Elena Udrea

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat luni seară, într-o emisiune televizată, că buletinele de vot care au stabilit, în timpul Convenţiei Naţionale a PDL, noul preşedinte al formaţiunii, nu au fost renumărate în urma contestaţiei depuse de aceasta.

”Nu s-au renumărat buletinele de vot. Nu s-au renumărat deloc. (…) S-au găsit cred că 14 buletine nule la Vasile Blaga, sau buletine ale Elenei Udrea s-au numărat la domnul Blaga. Am reclamat lucrul acesta, dar în momentul acela (al numărării voturilor – n.r.) domnul Mircea Toader a luat toate procesele verbale şi a plecat cu ele. Procesele înţeleg că sunt în Modrogan 1, sunt sigilate şi nu le dă nimeni”, a spus Udrea.

Ea a adăugat că vrea ”să studieze” documentele Convenţiei pentru a stabili motivul pentru care la începutul votului au fost anunţaţi mai puţini delegaţi decât numărul de buletine de vot valide care au rezultat în urma alegerilor.

”Eu calculasem pe undeva la 2.500 (voturi în favoarea candidaturii sale la şefia PDL – n.r.). Nu au mai venit 5.000 de delegaţi la Convenţie. S-au anunţat 4.365 în momentul în care s-a intrat la vot şi au votat până la urmă 4.611. Nici noi nu ştim câţi delegaţi au fost şi am vrut să aflăm. De asta am şi contestat şi am cerut listele, să vedem câţi oameni au venit până la urmă, câţi au fost înscrişi. (…) Noi am cerut listele de la intrare pentru a le confrunta cu numărul de votanţi. Nu ne-au fost date. Doar listele de vot, după şase ore. Aşa cum stau lucrurile acum probabil nu vom avea un răspuns la contestaţie în sensul pe care l-am cerut, anume să ni se predea toate documentele Convenţiei. (…) Eu aş vrea să văd documentele şi nu înţeleg de ce nu au fost prezentate. Întrebarea pe care ne-o punem noi, cei care avem dubii cu privire la corectitudinea Convenţiei, este de ce dacă lucrurile sunt aşa de clare şi de corecte, cum se spune, de ce nu ne-au fost prezentate”, a adăugat Elena Udrea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.