Ceasurile inteligente – noua atracţie în materie de tehnologie?

Samsung a confirmat faptul că are în dezvoltare un ceas inteligent (smartwatch) după ce, timp de mai multe săptămâni, au existat tot felul de zvonuri, potrivit cărora Apple va lansa anul acesta un astfel de gadget. Ceasurile inteligente reprezintă noua frontieră în materie de tehnologie?, se întreabă DW.de.

Un ceas inteligent este mai mult decât un simplu dispozitiv care să arate ora. Funcţionalitatea sa poate fi comparată cu cea a Asistenţilor Personali Digitali (PDA), cum ar fi Palm Pilots, dispozitive extrem de populare la începutul anilor 2000. Însă, ceasurile smart pot dispune de o cameră, de carduri de memorie şi de capacitate WIFI.

Ceasul Pebble E-Paper a fost lansat anul trecut. Gadgetul a avut parte de foarte multă atenţie, deoarece este unul dintre cele mai mari proiecte finanţate de public care au fost puse în aplicare vreodată, adunând peste zece milioane de dolari până acum. Pebble, care costă aproximativ 80 de euro, îi permite unui utilizator să se conecteze la un smartphone aflat la o distanţă de până la zece metri.

Conectarea la un smartphone permite ceasului Pebble să afişeze apelurile primite, email-urile, mesajele text, mesajele de pe Facebook şi Twitter, alerte meteorologice şi, în acelaşi timp, are şi o alarmă care vibrează. Poţi spune că e mai discret decât un smartphone, aşa că poţi rămâne conectat fără a părea nepoliticos la întâlniri sau la o întâlnire cu prietenii.

Sony a lansat deja un ceas inteligent, iar Samsung lucrează la propriul model, pe măsură ce zvonurile continuă să circule despre o lansare iminentă a “iWatch”-ului Apple. Cu toate acestea, unii utilizatori nu vor fi dispuşi să plătească în plus o sută de dolari pentru un dispozitiv care este doar o extensie a smartphone-ului lor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.