Cine mestecă gumă îşi îmbunătăţeşte unele performanţe cerebrale, spune un studiu

0

Mestecatul gumei ameliorează anumite performanţe cerebrale, arată un studiu realizat de cercetători japonezi. Nu este primul studiu pe această temă şi nici nu va lămuri pe deplin subiectul, atrage atenţia passionsante.be.

El furnizează totuşi câteva date dacă nu cruciale cel puţin incitante. O echipă de la Şcoala de medicină din Chiba (Japonia) a desfăşurat un experiment pe un grup de voluntari cu vârste între 20 şi 34 de ani.

Testul a luat în considerare reacţia cât se poate de rapidă şi precisă la schimbările de orientare a unor săgeţi care apăreau pe monitorul unui calculator, mestecând gumă sau nu. În timpul şedinţelor, activitatea cerebrală a participanţilor a fost observată cu ajutorul imagisticii medicale funcţionale (IMF), care permite vizualizarea zonelor cerebrale solicitate.

Rezultatul arată că masticaţia activează cortexul cingulat anterior (implicat în procese ca modularea atenţiei şi răspunsul motrice). În termeni de eficienţă, guma nu îmbunătăţeşte exactitatea răspunsurilor, dar accelerează timpul de reacţie. Cercetătorii apreciază că acest efect s-ar explica prin întărirea vigilenţei şi un mai bun control al mişcărilor, asociate cu o stare mai destinsă.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.