Crin Antonescu: Pentru Traian Băsescu justiţia se reduce la două cuvinte – Daniel Morar

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că numirea lui Daniel Morar ca judecător la CCR confirmă faptul că acesta este un apropiat al preşedintelui Traian Băsescu, punctând că în acest context justiţia în România se reduce pentru şeful statului la numele fostului şef al DNA.

„Nu ştiu cum va conduce dl Morar Parchetul. Plec de la prezumţia de nevinovăţie în toate cazurile şi în toate cauzele şi ca atare nu am să-i fac un proces de intenţie dl Morar, dar ceea ce este absolut simplu şi într-adevăr remarcabil pentru ziua de astăzi este că din punctul de vedere al lui dl Traian Băsescu şi al prietenilor săi numeroşi justiţie în România, instanţe în România se reduc la două cuvinte: Daniel Morar”, a spus Antonescu, la Realitatea Tv.

El a subliniat că nu contestă dreptul preşedintelui de a desemna un judecător la CCR, apreciind că „alegerea este legală, corectă”.

„Nu este o noutate, este o confirmare. La fel aşa cum în vestitul mesaj de pe Facebook preşedintele Băsescu ne aduce aminte că vreme de nouă ani de zile a fost strâns legat de un partid politic şi numai de unul din ţara – asta cu totul în afara spiritului Constituţiei – la fel astăzi ne confirmă ceea ce foarte mulţi dintre noi ştiam, câţiva dintre noi am spus-o de multe vreme – politicieni sau jurnalişti – dl Daniel Morar a fost un om apropiat de dl Traian Băsescu”, a afirmat liderul PNL.

Preşedintele liberalilor a arătat că nu doreşte să comenteze faptul că Secţia de procurori a CSM nu are altă variantă decât Daniel Morar pentru că orice ar spune „este palid pe lângă realitatea pe care o vedem”.

„Nu ştiu în ce măsură toate aceste lucruri spun sau nu spun ceva celor care în afara României, la Comisia Europeană sau în alte zone unde există preocupare majoră pentru statul de drept din România şi independenţa sistemului judiciar din România aceste lucruri sunt sau nu relevante, în rest cred că aici la noi toată lumea este lămurită”, a completat Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat luni decretul de numire a lui Daniel Morar în funcţia de judecător la Curtea Constituţională pentru un mandat de nouă ani, începând cu data de 9 iunie.

Ulterior, secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât luni, cu unanimitate de voturi, detaşarea pentru şase luni începând cu data de 2 aprilie a lui Daniel Morar în funcţia de prim-adjunct al procurorului general al PÎCCJ, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CSM, Monica Prejmereanu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.