Elena Udrea: Vom rămâne în PDL, dar nu vom negocia cu reprezentanţii lui Vasile Blaga

Deputatul Elena Udrea a declarat luni că nu va negocia în numele moţiunii cu reprezentanţii şi susţinătorii lui Vasile Blaga, nu va participa în viitorul Birou Permanent Naţional, dar va rămâne în Partidul Democrat Liberal.

”Nu am nimic de negociat, nu negociez nici încrederea şi nici dorinţa de schimbare, de reformă a celor care au venit şi au votat moţiunea pe care am reprezentat-o. Am discutat cu colegii care au fost susţinătorii mei şi care sunt susţinătorii mei în competiţia din interiorul partidului şi am decis că nu vom negocia în numele moţiunii cu reprezentanţii şi susţinătorii domnului Vasile Blaga, nu vom participa în viitorul Birou Permanent Naţional, dar vom rămâne în Partidul Democrat Liberal”, a afirmat Udrea, la Parlament, la finalul unei întâlniri pe care a avut-o cu mai mulţi deputaţi susţinători ai săi.

Ea a adăugat că aripa din PDL pe care o reprezintă va face „o opoziţie adevărată la USL”.

”Vom face ceea am promis în moţiunea pe care am prezentat-o ‘Noul PDL. O Nouă Românie’. Ne vom bate pentru electoratul de centru-dreapta din România, vom veni cu ofertă pentru acest electorat, vom acţiona în interiorul partidului şi vom rămâne un grup cu o identitate bine definită”, a precizat Udrea.

Elena Udrea a susţinut că nu vor face opoziţie actualei conduceri a PDL.

„Noi vom face opoziţie aşa cum credem că trebuie să facă principalul partid de opoziţie din România şi vom încerca să demonstrăm că suntem alternativa la USL, cei care am crezut şi credem în principiile din moţiunea ‘Noul PDL. O Nouă Românie’. În interiorul partidului ne vom dedica activitatea pentru întărirea partidului, pentru sprijinirea organizaţiilor judeţene. Nu facem opoziţie actualei conduceri”, a declarat Udrea.

Întrebată dacă luni seară, la ora 18,00, ea şi ceilalţi parlamentari susţinători ai săi vor merge la întâlnirea cu aleşii democrat-liberali convocată de preşedintele PDL, Elena Udrea a spus că nu are nicio problemă să participe la astfel de întruniri.

„Sunt alte instituţii ale partidului în care reprezentanţii acestei moţiuni sunt parte, cum ar fi Colegiul Director sau CNC. Am spus că nu vom face parte din conducerea care se va alege a PDL, la viitorul CNC, nu vom depune nicio candidatură pentru Biroul Permanent Naţional. În seara aceasta, sigur, personal cred că sunt undeva la televizor, dar colegii parlamentari vor merge la întâlnirea cu parlamentarii aşa cum se va întâmpla de acum încolo de fiecare dată”, a mai spus Udrea.

Întrebată de ce nu doreşte să facă parte din viitoarea echipă de conducere a PDL, Udrea a spus că „dacă ar fi crezut în această echipă nu ar fi contracandidat-o”.

„Dacă am fi crezut că liderul de care PDL are astăzi nevoie este domnul Vasile Blaga nu aş fi intrat în competiţie cu dânsul. Oamenii care au votat, jumătate din partid, jumătate dintr-o Convenţie pe care au organizat-o cum au vrut ei, de la început până la sfârşit, în care au venit cu cine au vrut ei, nu cu cine trebuia conform deciziilor partidului sau Statutului, dacă oamenii aceia, totuşi, jumătate, au votat, au susţinut moţiunea pe care am reprezentat-o înseamnă că oamenii aceia îşi doresc o schimbare şi nu doresc să facem parte din echipa actualului preşedinte ales sâmbătă în condiţiile pe care noi le criticăm”, a explicat deputatul PDL.

Vorbind despre motivele pentru care mai rămâne în PDL, Udrea a reamintit că încă de la începutul cursei electorale a spus că în cazul în care va pierde va rămâne în partid şi va continua să se lupte pentru el.

„Deci poţi să faci acest lucru foarte bine. Vă reamintesc că s-a mai întâmplat şi în 2011 când echipa domnului Vasile Blaga a stat în interiorul partidului şi a făcut opoziţie la conducerea domnului Boc. Noi nu o să facem opoziţie la conducerea partidului, o să facem opoziţie la USL, dar rămânem alături de PDL. Vom colabora statutar cu conducerea partidului. De exemplu, aşa cum aţi spus, diseară se întâlnesc parlamentarii partidului. Şi noi suntem parlamentarii partidului, nu înseamnă că nu putem discuta cu susţinătorii domnului Vasile Blaga. Miercuri, totodată, va fi Colegiul Director, şi reprezentanţii noştri sunt, unii dintre ei, membri ai Colegiului Director. Vor merge acolo şi vor susţine punctele de vedere pe care noi le avem”, a mai declarat Elena Udrea.

La întâlnirea pe care Elena Udrea a avut-o cu susţinătorii săi la Parlament s-au aflat, printre alţii, deputaţii Roberta Anastase, Eugen Tomac, Clement Negruţ, Tinel Gheorghe, Cătălin Teodorescu, Theodor Paleologu, Romeo Rădulescu, precum şi Cristian Petrescu şi Răzvan Murgeanu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.