Inelul de logodnă oferit de Napoleon Josephinei s-a vândut la licitaţie cu 896.400 euro

Oferit de Napoleon în 1796, inelul de logodnă al Josephinei de Brauharnais s-a vândut duminică, 24 martie, la o licitaţie organizată de casa Osenat la Fontainebleau, cu 896.400 euro. Tema licitaţiei a fost ‘Imperiul la Fontainebleau’, scrie lefigaro.fr.

Cu diametrul de 18 mm, inelul de aur, cu două pietre – un diamant şi un safir – prelucrate în formă de pară, aşezate ca ‘tu şi eu’, era estimat între 8.000 şi 12.000 euro. ‘În acea perioadă, Napoleon avea foarte puţini bani, iar inelul foarte simplu dovedeşte acest lucru’, spune Jean-Christophe Chataigner, directorul departamentului de amintiri istorice de la Osenat.

Pe 24 febriarie 1796, Napoleaon şi-a anunţat logodna cu Josephine, văduva lui Alexandre de Beauharnais, cu care s-a căsătorit civil pe 9 martie, chiar înainte să plece în fruntea armatei în campania din Italia.

Bijuteria provine din colecţia prinţului Victor Napoleon (1862-1926), nepotul a doi regi. Bunicii lui au fost fratele cel mic al lui Napoleon, Jerome, regele Westfaliei, şi Victor-Emmanuel al II-lea, regele Italiei. El a moştenit o mare parte din amintirile familiei legate de Napoleon, a precizat Chataigner.

O altă piesă importantă a licitaţiei a fost un portret al ducelui de Reichstadt la 12 ani, fiul lui Napoleon I şi al Mariei-Louise. Împăratul austriac Francisc I, bunicul din partea mamei, a comandat portretul în 1823 pictorului Peter Krafft. Tabloul a fost adjudecat cu 435.600 euro, dublu decât se estimase.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.