EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

Ofertele pentru intermedierea listării la Bursă a CE Oltenia se depun până în 15 aprilie

0

Companiile interesate de intermedierea Ofertei Publice Primare de Vânzare de Acţiuni emise de Complexul Energetic Oltenia şi admiterea la tranzacţionare a acţiunilor acestei societăţi în sisteme de tranzacţionare administrate de Bursa de Valori Bucureşti se depun până în 15 aprilie 2013, potrivit anunţului cu privire la selectarea intermediarilor în acest proces publicat, luni, în presa internă şi internaţională.

 Pot depune oferte societăţi de servicii de investiţii financiare, instituţii de credit şi/sau alte entităţi de natură echivalentă acestora, precizează Ministerul Economiei într-un comunicat remis, luni.

Complexul Energetic Oltenia intenţionează lansarea unei Oferte Publice Primare de Vânzare de Acţiuni reprezentând 12% din capitalul social existent al societăţii anterior majorării capitalului social, la care se adaugă acţiunile rămase nesubscrise ca urmare a exercitării dreptului de preferinţă acordat acţionarilor privaţi existenţi.

Capitalul social al societăţii se va majora cu un pachet de acţiuni nou emise reprezentând 15,29% din capitalul social existent, din care un pachet de acţiuni reprezentând 3,29% va fi oferit spre subscriere în cadrul dreptului de preferinţă al Societăţii Fondul Proprietatea (FP) pentru asigurarea cotei de participaţie deţinută anterior majorării capitalului social. Acţiunile rămase nesubscrise urmare a exercitării dreptului de preferinţă acordat FP vor fi oferite împreună cu pachetul de acţiuni nou emise de 12% în cadrul proiectului.

Potrivit anunţului, intermediarul Ofertei Publice Primare va fi selectat pe bază de licitaţie ţinându-se seama de criterii de calitate şi cost ale serviciilor.

Intermediarii pot participa la licitaţie, în mod individual sau în asociere, iar preţul Caietului de Sarcini este de 8.000 euro (sau echivalentul în lei sau, după caz, dolari calculat la cursul de schimb BNR din ziua plăţii), la care se adaugă TVA de 24%.

Participanţii la licitaţie trebuie să depună o garanţie de participare în valoare de 30.000 euro sau echivalentul acestei sume în lei sau, după caz, în dolari, calculat la cursul BNR din ziua emiterii scrisorii de garanţie bancară.

Complexul Energetic Oltenia a fost înfiinţat în baza H.G. nr. 1024/2011 prin fuziunea prin contopire a Societăţii Comerciale Complexul Energetic Craiova S.A., Societăţii Comerciale Complexul Energetic Rovinari S.A., Societăţii Comerciale Complexul Energetic Turceni S.A. şi a Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia S.A.

Acţionarul majoritar este statul român, prin Ministerului Economiei, care deţine o cotă de 77,17% din capitalul social. Un alt acţionar semnificativ este Fondul Proprietatea, cu o cotă de 21,53%.

Compania a raportat o cifră de afaceri de peste 2,23 miliarde de lei pentru anul trecut şi un profit operaţional (EBITDA) de aproape 681,5 milioane de lei.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.