Ponta: La modificarea Constituţiei nu schimbăm nimic la CCR, decât cu acordul tuturor părţilor

Primul-ministru Victor Ponta a declarat luni, 25 martie, că la modificarea Constituţiei nu va fi schimbat nimic în capitolul referitor la Curtea Constituţională a României decât cu acordul tuturor părţilor.

„Vreau la modificarea Constituţiei să fim foarte, foarte prudenţi şi atenţi dacă umblăm sau schimbăm ceva la CCR pentru că imediat fripturiştii de serviciu vor sări să ne acuze că vrem să facem ceva CCR. Nu vreau să facem nimic rău. Dacă există un acord al tuturor părţilor, inclusiv al Curţii, legat de îmbunătăţiri, facem, dacă nu, nu. Pentru că nu am nevoie să mai dau subiecte scandalagiilor”, a afirmat Victor Ponta, după participarea la şedinţa grupului PSD din Senat.

Întrebat dacă agreează propunerea ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru, referitoare la schimbarea componenţei CCR cu câte trei reprezentanţi ai fiecărei puteri din stat, Victor Ponta a spus că „sunt nişte variante începând din 2016”.

”Poate fi o soluţie bună. Poate fi o soluţie cea pe care am spus-o mai demult şi la care ţin – aceea de a restrânge aria celor care pot să ocupe această funcţie – de exemplu doar la magistraţii de la ÎCCJ”, a precizat acesta.

Referitor la înlocuitorul Monei Pivniceru la Ministerul Justiţiei după numirea acesteia la CCR, Ponta a refuzat să avanseze vreo variantă, inclusiv aceea de a relua el interimatul.

„După ce se va vota în Senat, după ce e vacant locul, domnul Antonescu şi cu mine vom discuta cine vine la Justiţie”, a mai spus Ponta. Nu ştiu (despre interimat, n.r.) să vă spun în acest moment”, a adăugat Ponta.

De asemenea, el a afirmat că în privinţa ocupării funcţiei de procuror general pe care şi-ar fi dorit-o va rămâne cu „dorinţa neîmplinită”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.