Radu Popa: Cristian Diaconescu nu poate să reprezinte un vector politic în România anului 2013

„Mişcarea Populară” în formula anunţată de Cristian Diaconescu nu este în măsură să convingă că ar putea coagula cu adevărat dreapta românească, iar iniţiatorul ei nu poate să reprezinte un vector politic pentru România anului 2013, a declarat, luni, liderul deputaţilor PP-DD, Radu Popa.

„Constat cu suprindere că dreapta anunţată de Traian Băsescu are în spate nişte oameni care toată viaţa lor au lucrat la stat. Cu câteva excepţii, care nu sunt notabile, echipa Mişcării Populare iniţiată de Traian Băsescu nu e în măsură să ne convingă că aceşti oameni ar putea cu adevărat coagula dreapta românească”, a spus Radu Popa.

Liderul deputaţilor PP-DD a adăugat că nu crede nici că „actualul PDL” ar putea să acopere dreapta, ”cu atât mai puţin PNL care s-a compromis în actul guvernării alături de social-democraţi”.

În opinia sa, ”Vasile Blaga a fost desemnat de colegii săi să facă parastasul Partidului Democrat Liberal”.

„Cred că Mişcarea Populară iniţiată de consilierii prezidenţiali ridică două semne de întrebare, mie cel puţin. În primul rând ei ar trebui să fie apolitici, fiindcă sunt consilierii preşedintelui României, dar trecând ca să zic aşa de această chestiune de detaliu, în România nu mai miră pe nimeni, suntem o ţară de oameni speciali. Cred totodată, că Diaconescu nu poate să reprezinte un vector politic în România anului 2013”, a mai spus Radu Popa.

Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a anunţat luni iniţierea procedurilor, împreună cu „colegii săi”, pentru înfiinţarea Fundaţiei „Mişcarea Populară”.

Potrivit şefului Cancelariei prezidenţiale, principalele obiective ale „Mişcării Populare” sunt: modernizarea României, păstrarea orientării proeuropene şi proatlantice ca unică soluţie pentru România, reforma constituţională, stimularea clasei de mijloc, locuri de muncă pentru tineret, criterii de integritate pentru o clasă politică adaptată la valorile Uniunii Europene, reformarea sistemului de educaţie orientat spre performanţă, stat de drept eficient bazat pe principii constituţionale solide.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.