Radu Stroe: Comitetele locale şi judeţene vor funcţiona permanent în zonele cu cod portocaliu sau galben

0

Comitetele locale şi judeţene vor fi reactivate din cauza vremii nefavorabile, iar acolo unde este valabilă avertizarea de cod galben sau portocaliu ele vor funcţiona permanent, a precizat, luni, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, la Comandamentul de iarnă.

„Trebuie reactivate comitetele locale şi judeţene, iar – atenţie – acolo unde este cod galben sau portocaliu se va institui permanenţa, ceea ce înseamnă că atât la prefectură, cât şi în celelalte zone, inclusiv din partea structurilor MAI, se va asigura permanenţa cu unul dintre conducătorii acestor instituţii: prefect, subprefect, şef IPJ, adjuncţi, Jandarmerie, ISU şi aşa mai departe”, a declarat ministrul, în videoconferinţa cu prefecţii.

El a afirmat că este necesară verificarea stocurilor de materiale şi a stării de operativitate a mijloacelor, la nivelul consiliilor judeţene şi al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

„Auzind adineauri enunţul câtorva judeţe am constatat că sunt ceva dificultăţi la Dâmboviţa, la Giurgiu, unde cu nisipul stau foarte rău 100-140 de tone, ceva de genul acesta. (…) Trebuie să reîntregiţi aceste cantităţi la un minim de 300 de tone. (…) Şase judeţe din sud nu au suficient material antiderapant”, a afirmat Stroe.

El a atras atenţia şi asupra faptului că Poliţia Rutieră are pregătiţi circa 2.000 de angajaţi, cu peste 700 de mijloace auto. Potrivit acestuia, este preferabil ca Poliţia Rutieră să dispună măsuri preventive.

„Mai bine reluăm celebra formulă: mai bine închidem drumul decât să ne chinuim zile întregi să scoatem maşini înzăpezite, maşini cu oameni, mărfuri”, a afirmat Stroe.

El a mai precizat că prefecţii, şefii de inspectorate vor trebui să cunoască în permanenţă modul în care evoluează lucrurile, astfel încât să poată adopta măsurile necesare în timp util, acordându-se prioritatea sprijinirii bolnavilor, gravidelor, copiilor.

Radu Stroe a făcut apel la preşedinţii de consilii judeţene şi la CNADNR să analizeze în interval de o oră-două ce mijloace pot fi redistribuite în zonele cu dificultăţi mai mari.

Ministrul a menţionat că populaţia va trebui permanent informată şi la nivel local, nu doar naţional, şi i-a îndemnat pe oamenii aflaţi în dificultate să ceară de îndată ajutorul poliţiei locale.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.