EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Vasile Blaga: Nu am spus niciodată că doamna Udrea va pleca din partid

0

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni că nu a spus niciodată că Elena Udrea va pleca din partid şi nici nu crede că o va face.

Întrebat dacă există riscul excluderii din partid a Elenei Udrea, Blaga a spus că riscul este acelaşi pentru oricare dintre cei care nu respectă deciziile formaţiunii şi statutul.

„Este acelaşi risc care este şi pentru Vasile Blaga, cine nu respectă deciziile partidului, aşa este în viaţă”, a afirmat Blaga, la Senat.

Întrebat despre o posibilă plecare a Elenei Udrea din PDL Vasile Blaga a răspuns: „Ferească Dumnezeu, nu am spus niciodată că va pleca din partid. Nu am spus niciodată că doamna Udrea ar pleca din partid. Nu cred”.

În ceea ce priveşte discuţiile privind posibile negocieri în PDL el a arătat că este preşedintele partidului şi nu „patronul” acestuia.

„Astăzi, după ce am făcut o primă propunere chiar în finalul Convenţiei de a ne întâlni la sediul partidului am sunat-o pe doamna deputat Udrea în prezenţa a cel puţin 20 de colegi de partid pentru că mi se pare absolut normal să discutăm. Am văzut că s-a făcut trimiteri vizavi de negocieri, dar nu am ce să negociez. Până la urmă ce să negociem. Este şi o deosebire între mine şi domnia sa, fundamentală, pe care de fapt am spus-o în Convenţie. Eu sunt doar preşedintele partidului atâta timp cât vor colegii, nu sunt proprietarul lui. Drept urmare, nu am ce să negociez, nici funcţii, nici altceva în partid. Îmi doresc doar ca la CNC al PDL care va avea loc probabil în 6 aprilie, vom decide asta poimâine, să avem o echipă puternică ce să aibă ca obiectiv unic bătălia cu un USL unit. Mi-l doresc unit până în 2016 ca să poată să fie înfrânt de către PDL. În rest nu am chemat-o la alt fel de negocieri, nu am ce să negociez. Este adevărat am invitat la sediul partidului grupurile parlamentare care nu cred că au mai fost invitate de vreo 4 sau 5 ani”, a spus Blaga.

El a precizat că PDL nu va purta discuţii cu nicio formaţiune politică până în 2016.

„Nici pe stânga, nici pe dreapta, din 2016 vom discuta. În 2016 trebuie să discuţi cu cineva, nu poţi să stai şi să rămâi de exemplu cu 40% sau 35% să te uiţi la stele, trebuie să ai discuţii, acum discuţiile sunt premature, nu are rost să discuţi cu nimeni, acum trebuie să ne luptăm şi cu PSD şi cu PNL şi cu domnul Antonescu şi cu domnul Ponta. Nu îl văd pe unul mai bun decât pe celălalt. Nu văd de ce ar trebui noi să sprijinim un acord. Noi suntem în opoziţie şi va trebui să facem opoziţie USL”, a mai afirmat Vasile Blaga.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.